Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Sagraut vienoto vienotību

Kāds labs draugs man jau sen teica—šīs Saeimas lielākā problēma nav tā, ka Tautas partija pēc ne īpaši godīgām vēlēšanām ir ieguvusi lielu mandātu skaitu un diktē savu politiku, bet gan lielākā problēma ir valdošās koalīcijas monolītums. Kritizēt Tautas partiju par visām Kalvīša valdības „kļūdām“ un politiskajām avantūrām (kā savādāk var nosaukt jezgu ap drošības likumiem un Zatlera ievēlēšanu?) būtu negodīgi, jo visu šo lēmumu pieņemšanā piedalījās un piekrītoši līdzdarbojās arī pārējie trīs koalīcijas partneri.

Šo „kļūdu“ (drīzāk ļaunprātību) pamats ir monolītā galvas māšana deputātu kopkorī, no kura ik pa brīdim izleca vien daži deputāti. Tieši no šiem cilvēkiem, kas nekritiski ir pakļāvušies Tautas partijas un savu partijas bosu diktātam, būtu jāatbild par esošo situāciju valstī. Piedodiet, kā var teikt, ka tagad Saeima „labo“ valdības „kļūdas“, ja pati Saeima šo „kļūdu“ radīšanā ir aktīvi piedalījusies?

Vēl vairāk, valdības veidošanas sarunas „četrinieka“ starpā liecina, ka vecie tikumi tiks saglabāti un valdošā koalīcija atkal būs „monolīti stabila.“ Gaidīt no šādas cieši vienotas koalīcijas jel kādu politikas maiņu ir vienkārši naivi, ja ne dumji. Un atkal te ir jāvērš skati uz ierindas deputātu darbiem, vai viņi atkal būs gatavi kopkorī māt galvas un spiest pogas, norijot jebkādu kritiku un protestētājus pie Saeimas saukājot par „sazvērniekiem“, „neinteliģentiem“ un „sorosītu“ samusinātiem tipiem.

Patiesībā šīs Saeimas likteni nenoteiks nākošās valdības veiksmes vai neveiksmes, bet gan pašu deputātu spēja vai nespēja pretoties savu prātu nozombēšanai un prasme visus savu partijas bosu lēmumus kritizēt. Vienīgā cerība Saeimas „demokratizācijai“ ir nākošās koalīcijas monolītās vienotības trūkums. Tikai iekšēja konkurence koalīcijā var nest balansu un ievērot sabiedrības intereses. „Stabilitāte“ valdošo koalīcijas politiķu izpratnē ir iekšējās kritikas trūkums, bet tieši tas var glābt šo Saeimu.

Jāgaida tēvzemiešu kongress novembra beigās, kurā, cerams, tiks mainīta šīs partijas bezkritiskās piesliešanās politika un varbūt viņi būs tie, kas izjauks „nešķiramo“ četrinieku un radīs spēku balansu parlamentā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja