Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sarunu cikls 12 piektdienas vakaru personības. Par spāņu žestu valodu

2. jūnijā plkst. 18:00 Mākslas muzeja Rīgas Birža Makarta zālē sarunu ciklā 12 piektdienas vakaru personības viesosies Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātes profesors, politologs un kulturologs Dr. art. Deniss Hanovs ar priekšlasījumu par gleznotāju Hosē Kamaronu i Bonanatu (José Camarón y Bonanat, 1731–1803), 18. gadsimtu un sieviešu tēliem rokoko kultūrā. Sarunu tiešraidē rādīs Borisa un Ināras Teterevu fonda profilā vietnē Facebook un portālā Diena.lv.

Deniss Hanovs lekcijas laikā piedāvās savu versiju par 18.gs. vēlīnā absolūtisma kultūru Eiropā saiknē ar sievietes tēliem literārajā un mākslas pasaulē, pieskarsies sievietes izglītības debatēm 18. gs. filozofijā un sieviešu libertīnismam, kā arī "tikumiskas" sievietes idejai Apgaismības laikmetā. Kādi sievietes tēli cirkulēja 18. gs. literatūrā? Kāpēc buduārs kļuva par politiskās kritikas telpu? Par to vairāk Denisa Hanova lekcijā un fragmentos no Eiropas 18. gs. muzikālā mantojuma.” 

Piektdienu vakaros līdz 14. jūlijam interesentiem ir iespēja plašāk iepazīt spāņu, franču un holandiešu kultūru, katru no šiem vakariem veltot konkrētam izstādes darbam un valstij, kuru tas pārstāv. Biļetes cena vienam sarunu vakaram: 5,00 EUR. Vietu skaits ierobežots: 70 vietas, biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā Mākslas muzeja “Rīgas Birža” biļešu kasē.

Sarunu ciklā viesosies režisore Māra Ķimele (9.06.), mākslas zinātniece Ksenija Rudzīte (16.06.), mākslas zinātniece Vita Birzaka (30.06.) un pēdējās sarunās - pārsteiguma viesis no Prado muzeja (14.07.).

Līdz 16. jūlijam Mākslas muzejā Rīgas Birža pirmo reizi Baltijas reģionā ir skatāma izstāde “PRADO 12 RAKSTURI” – pasaules slavenu mākslinieku divpadsmit meistardarbi, kas Spānijas lielākajā muzejā PRADO gadsimtu laikā ir priecējuši miljoniem skatītāju. Rīdziniekiem un Rīgas viesiem ir iespēja skatīt Paolo Veronēzes (1528-1588), Antonisa van Deika (1599–1641), Pītera Paula Rubensa (1577-1640), Bartolomē Estevana Muriljo (1617-1682), Fransisko de Gojas (1746–1828) u.c. autoru veidotos sieviešu portretus. PRADO kolekcijas izstāde ir mecenātu Borisa un Ināras Teterevu īpašais dāvinājums Latvijas valsts simtgadei, un tā ideju ir izlolojis Boriss Teterevs.

Spānijas lielākais muzejs PRADO, kurš 2019. gadā svinēs jau savu 200. jubileju, ir viena no Eiropas bagātākajām un slavenākajām mākslas krātuvēm, kas radusies uz karaļnama kolekciju bāzes. Sākotnēji, pēc karaļa Fernando VII iniciatīvas, PRADO tika veidots kā nacionālās mākslas muzejs, bet laika gaitā spāņu mākslas kolekcijas tika papildinātas ar dažādiem izciliem citu Rietumeiropas skolu darbiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja