Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Segliņa kārtējā neredzēšana

Labrīt, V-Dienas lasītāji. Laikā, kad Mareks Segliņš bija Saeimas Juridiskās komisijas vadītājs, viņš neredzēja iemeslu, kāpēc Ģenerāprokuratūras pieprasītie Kriminālprocesa likuma labojumi būtu jāizskata steidzamības kārtā. Nu viņš ir kļuvis par iekšlietu ministru, un viņš neredz nekādu iemeslu, kāpēc ierosināt disciplinārpārbaudi par to, kā tas varēja gadīties, ka Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē ilgstoši ļaudis tirgojās ar Latvijas pasēm. Nu vienkārši fantastiska neredzēšana.

Man ar PMLP šķiet nekādas darīšanas nav bijis, un tāpēc nevaru spriest, vai pārvalde un tās direktors Vilnis Jēkabsons ir uzdevumu augstumos. Taču vienu gan zinu ļoti skaidri. V. Jēkabsons, ja ticēt PMLP mājas lapā rakstītajam, pārvaldes vadītājs ir bijis kopš 2003. gada oktobra, tātad -- arī tajā laikā, kad 100 personas nelikumīgi tika pie Latvijas Republikas pilsoņa pasēm. Jebkuram izņemot aklo Segliņu vajadzētu būt skaidram, ka šī tomēr ir situācija, kura būtu jāizpēta visnotaļ detalizēti. Protams, ir pilnīgi iespējams, ka V. Jēkabsons par pārvaldē notikušajiem noziegumiem uzzināja tikai tad, kad par tiem uzzināja policija. Taču ir tomēr arī tāda lieta, kā iestādes vadītāja un, ja kas, arī atbildīgo politikāņu atbildība, un šī nu ir šmuce, kurai būs starptautiskas sekas. Kad Korupcijas novēršananas un apkarošanas birojā tika konstatētas maznozīmīgas grāmatvedības problēmas, dažādas izmeklēšanas komisijas tika veidotas pa labi pa kreisi. Šoreiz kaut kā tas nenotiek.

Un vēl. Gaidu un nevaru sagaidīt to brīdi, kad PMLP vai Iekšlietu ministrija paziņos to 100 personu uzvārdus, kuri nelikumīgi tika pie pasēm. Ja kāds to tiem atrodas Latvijā, tad tas ir nekavējoties izraidāms cilvēks. Vēl vairāk, visi 100 uzvārdi ir jāizplata pa visu Eiropas Savienību, lai katra dalībvalsts zinātu, ka potenciālais ieceļotājs ir negodīgs.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja