Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Šeptēšanās arī Latvijas pastā

Labrīt, V-dienas lasītāji! Nu, ko -- viss kā mūsu valstī nākas. Latvijas pasts ir ticis pie jauna ģenerāldirektora, un par tādiem sīkumiem, kā konkurss uz amatu, protams, atbildīgās amatpersonas ar triecējraķetisko traktoru Šleseru priekšgalā, nevienam nešķiet svarīgi domāt. Atrasts arī jaunās "Pasta bankas" finansētājs, un tavu brīnumu, uz šo projektu galu galā pieteicās tikai viens konsorcijs. Cita starpā pieteikumu atsaukt bija spiests uzņēmums Lattelecom, jo valdošā koalīcija tik ilgi ir tūļājusies ar tā privatizāciju. Kārtējā šeptēšanās Satiksmes ministrijas gaumē.

Grēkāzis visām LP nebūšanām tika atrasts jau pagājušajā nedēļā, kad no amata aizgāja pasta ģenerāldirektors Gints Škodovs. Kādas ir šīs nebūšanas, to jau visi zinām -- pasts izrādījies gluži nekompetents vienas savas pamatfunkcijas veikšanā, proti, preses piegādāšanā klientiem. Valsts kontrole atklājusi ievērojamus finansiāla rakstura pārkāpumus. Daudzviet pastā ļaudis ir spiesti rindā stāvēt stundām ilgi, jo pasts nodarbojas ar ļoti daudzām lietām ārpus tradicionālajām pasta funkcijām (jaunā "Pasta banka" šo situāciju padarīs vēl drūmāku). Un būtībā Latvijas pasts ir novests līdz bankrota robežai.

Par tādu lietu, kā politiskā atbildība, protams mūsu valdošā "elite" negrib dzirdēt neko, lai gan civilizētā Eiropas valstī triecientraktors no amata būtu bijis padzīts jau ļoti sen, jo LP problēmas ta neradās pēdējās nedēļas vai mēneša laikā vien. Nē, nesējkombains ir izdomājis, ka nevien viņš ne par ko nav atbildīgs, bet viņš arī ir pats labākais kandidāts Rīgas mēra amatam. Arī tas nav nekāds pārsteigums -- Rīgas mērs, iespējams, var daudz pārliecinošāk likt putniem vākties prom no biznespolitikāņu iekārotās zemes Rīgas ostā, nekā to var izdarīt satiksmes ministrs. Un bodīte turpinās un turpinās un turpinās. Un politiskā "elite" ar Godmani priekšgalā to izliekas neredzam un neredzam un neredzam.

Pats par "savu" pasta nodaļu, tā ir 11. pasta nodaļa Marijas ielā, nevaru sūdzēties, dāmas, kuras tur strādā, ir laipnas un pretimnākošas. Taču kopumā LP problēmas ir kliedzoši acīmredzamas. Lai veicas jaunajam ģenerāldirektoram, bet, lai pilsoniskā sabiedrība ar možu aci rauga, ko viņš un sameklētais vienīgais konsorcijs tagad sāks darīt. Pavisam bez pasta valstij tomēr neiztikt.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja