Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Šodien Londonā atklāj "Frieze Art Fair" un "Zoo Art"

No 16. līdz 19. oktobrim Londonā notiks viens no Eiropas mākslas dzīves prestižākajiem notikumiem, kas teju katram laikmetīgās mākslas interesantam ir svarīgs iemesls gadskārtējam ceļojumam uz Londonu. Frieze Art Fair notiek vienā no skaistākajām pilsētas vietām - Rīdžentparkā, kur apmeklētājiem būs iespēja apskatīt un iegādāties 150 galeriju piedāvātos 1000 mākslas darbus, no kuriem lielu daļu radījuši mūsdienu mākslas ainā īpaši atzinīgi vērtēti autori. Galeriju sarakstā atrodami tādi aktīvi un ietekmīgi tirgus dalībnieki kā Džeja Džoplinga White Cube, Emanuēla Perotēna galerija, Devida Zvirnera galerija, viena no vadošajām Maskavas galerijām XL utt.
Paralēli galeriju skatei Frieze ietvaros notiek diskusijas, kuru dalībnieku vidū šogad ir Joko Ono un tāda respektabla personība kā Boriss Groiss un, kā jau katru gadu, tiek veidota arī īpaša Frieze projektu sadaļa. Šogad tās kurators ir Ņujorkā dzīvojošais kritiķis un kurators Nevils Veikfīlds (Neville Wakefield)
Skatītājiem noteikti ieteicams aiziet arī uz Skulptūru parku, kur eksponēti meses galeriju pārstāvēto autoru darbi. Uzvārdu saraksts un pieteikums ir daudzsološs - visu citu vidū atrodamas arī tādas zvaigznes kā, piemēram, Gerijs Hjūms, Ernesto Neto, Ugo Rodinone utt.

17. oktobrī, dienu pēc Frieze atvēršanas, Karaliskajā Mākslas akadēmijā jau sesto gadu pēc kārtas tiks atklāts Zoo Art Fair, kura darbības mērķis ir jaunu talantu meklēšana un viņu radītās mākslas reprezentācija. Tieši šī mese ir jaunu gan komerciālu, gan nekomerciālu mākslas institūciju un struktūru starta placdarms uz atzinību jeb - kā raksta paši Zoo organizatori - „mākslas kolekcionāriem, kuratoriem, kritiķiem, dīleriem un interesentiem Zoo piedāvā iepazīties ar nākamo mākslas profesionāļu paaudzi". Zoo Art Fair notiks līdz 20. oktobrim.

Vairāk informācijas par Frieze Art Fair: www.friezeartfair.com

Vairāk informācijas par Zoo Art fair: www.zooartfair.com

Raksts tapis sadarbībā ar: ANOTHERTRAVELGUIDE.COM

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja