Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Sports pāri visam

Profesionālais komandu sports Latvijā zeļ un plaukst. Pēdējos gados basketbola, futbola, volejbola, hokeja klubu komandu budžeti pieauguši, daļēji pateicoties privātu līdzekļu ieplūšanai sportā, daļēji pateicoties valsts un pašvaldību dāsnam atbalstam. Sporta klubi diez vai varētu izvirzīt augstus mērķus un konkurēt starptautiskā līmenī bez lieliem ieguldījumiem komandās.

Arī tagad top jauns, daudzmiljonu sporta projekts—Latvijas komanda Kontinentālajā Hokeja līgā (lasiet Māra Zemberga rakstu), kura kūrēšanā piedalās ar politiku cieši saistīti hokeja funkcionāri—Viesturs Koziols un Kirovs Lipmans. Abi kungi vēl nesola, ka Latvijai būs sava komanda šajā līgā, bet ja būšot naudīgs sponsors un valsts atbalsts, 10 miljonu dolāru lielu budžetu būšot iespējams savākt un piedalīties šajā augsta līmeņa hokeja čempionātā.

Lipmans Dienai ir atzinis, ka šis viņa un Koziola kopīgais projekts, esot atkarīgs no valdības atbalsta un viņš varbūt tikšoties ar premjeru un ar aizsardzības ministru (uz kuru viņš ļoti cerot), lai uzzinātu cik daudz valsts šajā projektā var ieguldīt. Lipmans cerot arī uz Rīgas domi. Līdz piektdienai būšot skaidrs vai projekts ir reāls (naudu varbūt došot arī Gazprom). Cik var noprast, no valsts un Rīgas domes tiks prasīta finansiāla palīdzība. Iespējams, lielā ātrumā un steigā, Rīgas dome un valsts, kas jau bagātīgi finansē profesionālās sporta komandas (Aizsardzības ministrija profesionālajam sportam gadā tērē 1 700 000 latu un Rīgas domes izdevumi varētu būt līdzīgi), piemetīs vēl kādu naudas žūksni.

Laikā, kad valstī ir samilzušas sociālās problēmas un tuvojās ekonomiskā krīze, valsts un pašvaldības, bez skaidri saprotamiem kritērijiem, dala visai prāvus līdzekļus profesionālajam sportam. Protams, tas jau nav slikti, ka mums ir augsta līmeņa sporta komandas, bet vai tiešām augstu sasniegumu klubu komandu sports ir tas, kurā šajā brīdī ir jāiegulda nauda? Turklāt Aizsardzības ministrija, kas ir viena no dāsnākajām sporta finansētājām, grasās valdībai prasīt papildus līdzekļus karavīru sociālo vajadzību nodrošināšanai. Varbūt šajā brīdī būtu jāpārvērtē, kas ir būtiskāk, uzturēt profesionālas sporta komandas vai novirzīt līdzekļus, kaut salīdzinoši nelielus (1,7 miljoni nav daudz), pašu resora problēmu risināšanai, jo kā zināms karavīri nav diez ko apmierināti ar apstākļiem armijā.

Ja, piemēram, ministrs Veldre izvilks no budžeta cepures, uz Lipmana burvju mājienu, pāris miljoniņus jaunai hokeja komandai, tas patiesi būs dīvaini. Šis kā nekā bija pasludināts kā super taupības gads un visiem bija jāsavelk jostas. Laikam visiem, izņemot politiskos draugus ar sportiskām interesēm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja