Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Starptautiskās mākslas biennāles Marīna 2023 galveno balvu saņem Ingrīda Ivane

Piektdien, 7. jūlijā, 4. Starptautiskās mākslas biennālē Marīna 2023 Jūrmalas muzejā un Jūrmalas Brīvdabas muzejā atklāta konkursizstāde Ūdensdievam uz pleciem. Izstādē eksponēti vairāk nekā 140 darbi dažādās tehnikās, kurus pieteikuši mākslinieki no 7 valstīm. Šogad galvenā balva piešķirta gleznotājai Ingrīdai Ivanei, informēja biennāles rīkotāji.

Aleksejs Naumovs 4. Starptautiskās mākslas biennāles Marīna 2023 konkursizstādes Ūdensdievam uz pleciem žūrijas vadītājs, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors: "Tradicionāli biennāle Marīna ir bijusi fokusēta uz glezniecību, kas kā mākslas veids, dominē arī šogad. Tomēr ir arī pārmaiņas - esam atvēruši durvis citu mākslas mediju pārstāvjiem. Izstādē ir arī tēlniecības, keramikas, tekstila, stikla un citās tehnikās veidoti darbi. Gandarījums, ka šajā konkursizstādē ir pārstāvēts plašs studentu skaits. Šogad galvenā balva piešķirta gleznotājai Ingrīdai Ivanei par spēcīgu poētisko redzējumu un izcilu konkursizstādes tēmas izpratni, atveidojot dziļi cilvēku prātos slēptās šaubas un nemieru un risinot to pārliecinošā gleznieciskā valodā. Studentu kategorijas balva šogad piešķirta diviem laureātiem Brūsam Kalniņam un Robertam Bāliņam, kuru darbi pārliecina ar spēju atklāt kompozīciju iecerētajā materiālā, radot dinamisku un daudznozīmīgu tēlu."

Biennāles Marīna 2023 konkursizstādes Ūdensdievam uz pleciem apbalvojumi:

  • galveno balvu 1000 eiro profesionālu mākslinieku kategorijā saņēma gleznotāja Ingrīda Ivane par darbu Dziļi zaļajā;
  • studentu kategorijas balva šogad ir dalīta – žūrija to piešķīrusi diviem studentiem: Brūsam Kalniņam par darbu Cikls un Robertam Bāliņam par darbu Plastiskais konflikts. Katrs autors ieguva iespēju rīkot personālizstādi 2024. gadā Jūrmalas muzejā, kā arī saņēma naudas balvu 250 eiro apmērā;
  • Jūrmalas pašvaldības un Kultūras nodaļas balva māksliniecei Ievai Prānei par darbu Nāriņa;
  • Jūrmalas muzeja balva māksliniecei Līgai Ķempei par diptihu Away team & Home yeam;
  • Latvijas Mākslinieku savienības speciālbalva – iespēju radoši darboties biedrības Latvijas Mākslinieku savienība starptautiskajā mākslas un izglītības centrā Zvārtavas pils māksliniecei Līgai Ķempei par diptihu Away team & Home yeam;
  • Dzintaru koncertzāles balva māksliniecei Astrai Šēnbergai par darbu Smilšu kūkas;
  • Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centra balva piešķirta Raimo Lielbriedim par darbu Nezināms peldošs objekts.
  • Jūrmalas Mākslas skolas bērnu žūrijas komisija piešķīra trīs balvas: Agnesei Brokai par darbu Kas ir īsts?, Ildai Sīlis par darbu Dullais Dauka – patiesības meklējumos un Andrejam Ratkevičam par darbu Saules pielūdzēji.

Jūrmalas muzejs aicina izstādes apmeklētājus izvēlēties sev tīkamāko mākslas darbu un nobalsot par to līdz 3.septembrim, kad skatītāju simpātiju balvu saņems mākslinieks, bet izlozes kārtībā noteiktais izstādes apmeklētājs – 20. gadsimta sākuma peldkostīma repliku.

 

Konkursizstādes žūrija – Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un gleznotājs Aleksejs Naumovs, tēlnieks Kristaps Gulbis, mākslas zinātniece Inga Bunkše, gleznotāja un Pērnavas pilsētas galerijas pārstāve Puse Piret Bergmann, sociālantropoloģe un fotogrāfe Elīna Kursīte. Biennāles kuratore Inga Bunkše.

 

Biennāles aktualiātēm var sekot  https://www.facebook.com/MarinaBiennale/

Biennāles Marīna 2023 mākslas norišu ceļvedis: https://ej.uz/biennāles_marīna_2023_lv_ceļvedis

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja