Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

“Supernovā” atklās norvēģietes Sandras Norbinas personālizstādi

No 12.februāra līdz 12.martam galerijā “Supernova” būs aplūkojama Norvēģijas mākslinieces Sandras Norbinas (Sandra Norrbin) personālizstāde “Och livet stod bredvid/And life stood at the side”, informē galerijas pārstāvji.Māksliniece veido skulpturālas instalācijas, kas pielāgotas konkrētas atrašanās vietas arhitektūrai.

Viņas darbos ir būtiska materiālu un apkārtējās vides mijiedarbība.Jaunākajā projektā Och livet stod bredvid/And life stood at the side, kas iepriekš realizēts galerijā Lautom Contempoaray un Oslo pisētvidē, Sandra Norbina izmanto piepūšamu objektu, kam ir glābšanas laivas foma. Līdz šim, strādātojot ar telpu, māksliniece izmantojusi dažāda veida izolējošus materiālus, kas ar savu masu burtiski iekaroja telpu un konfrontēja ar skatītāju. Šobrīd apjoms ir nomainīts ar gaisu un pateicoties gaisa pumpim pievienotajam taimerim, galerijā Supernova glābšanas laivas instalācija lēni ieelpos un izelpos.  “Jau sen pirms Fjodors Dostojevskis uzrakstīja spārnoto frāzi „Skaistums izglābs pasauli”, vārds „glābšana” ir ticis saistīts ar mākslu un māksliniekiem – no pestīšanas mūžīgā atkārtojuma viduslaiku gleznojumos līdz romantiķu alkām pēc izbēgšanas no Apgaismības racionalizētās pasaules. Tāpat citos kontekstos tas ir aktuāls arī, kad par skaistumu neviens nerunā.Glābšana no diskursīva pavadoņa, kas raksturo vairāk skatītāju nekā mākslas darbu,  ir kļuvusi par pastāvīgu vienību laikmetīgajā mākslā. Tādu to iemieso Sandras Norbinas elpojošā glābšanas laiva galerijā Supernova. Tā ir kā burtiski izlasīta metafora mākslas lomai sabiedrībā, vai, tik pat labi – mūsdienu cilvēka situācijai, kurā izdzīvošana draud stāties dzīvošanas vietā,” par S.Norbinas instalāciju izteicies filozofs Toms Ķencis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja