Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Tautas" partija atkal apdraud Latvijas drošību

Labrīt, lasītāji!

Dzīvē esmu optimists. Domājot par cilvēkiem, ļoti cenšos domāt, ka gan jau dzīvē lielākoties cilvēki cenšas kā vien var, cenšas darīt pašu labāko. Nudien, nudien negribu ticēt, ka Latvijas Saeimā strādā sirdī un dvēslē ļauni un nenovīdīgi cilvēki.

Taču nu jau kārtējo reizi rādās, ka atsevišķi "Tautas" partijas aktīvisti kopš nonākšanas mūsu valsts parlamentā ir kļuvuši vismaz par nejēgām, ja ne par aktīviem mūsu valsts interešu ienaidniekiem. Šorīt Latvijas Avīzē ziņots, ka Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja Vineta Muižniece ir nolēmusi, ka viņas komisijai par Ivara Bičkoviča kandidatūru Augstākās tiesas priekšsēdētāja amatam ir jābalso rīt, tikai rīt, un nevienā citā brīdī kā rīt. Nav svarīgs, tā ir nolēmusi deputāte, Satversmes Aizsardzības biroja spriedums par to, vai I. Bičkovičam var piešķirt pielaidi augstākajam valsts noslēpumam. Komisijas priekšsēdētājai tūdaļ piebalsojis kādreizējais "Tautas" partijas "stabilitātes garants" Kalvītis, no kura mutes jautājumā par Bičkoviču ir izskanējuši šādi vārdi: " Kur teikts, ka vajag pielaidi? Galvenais, lai priekšsēdētājs bauda parlamenta uzticību!"

Kalvītis, kurš kopš premjerēšanas dienām acīmredzot nav pazaudējis lielo "talantu" -- runāt vispirms un ieslēgt smadzenes tikai pēc tam -- varbūt nav izlasījis likumu, bet Vineta Muižniece it kā skaitās juriste, un kā juristei viņai tomēr būtu jāmāk, piemēram ... izlasīt likumu par operatīvo darbību, kurā ir pavisam skaidri pateikts, ka AT priekšsēdētājam tomēr ir vajadzīga visaugstākās kategorijas pielaide, jo viņam ir jāpilnvaro tiesneši sankcionēt operatīvās darbības, un šīs darbības nereti saistās ar minēto, visaugstāko kategoriju. Tātad, ja AT priekšsēdētājam augstākās kategorijas nav, tad kā viņam izpētīt situāciju, kura ar to saistās?

Nevaru ielīst Vinetas Muižnieces galvā un uzzināt, kas viņu mudina apgalvot, ka Satversmes Aizsardzības biroja spriedums nav svarīgs. Varu tikai bezspēcībā nolaist rokas uzzinot, ka jau atkal kādas Saeimas komisijas vadībā atrodas persona, kurai tur acīmredzot nevajadzētu būt. Protams, V. Muižniece pārstāv "Tautas" partiju, kura tāpat Valsts prezidenta amatā iebīdīja Valdi Zatleru un apgalvoja, ka Valsts Ieņēmumu dienesta viedoklis par topošā prezidenta nodokļu nemaksāšanu neesot svarīgs. Satversmes tiesā ielika ļaudis, kuriem par konstitucionālo jurisprudence ir maz sapratnes. Vismaz konsekvence šajā bandā ir meklējama un atrodama.

Taču tas nozīmē, ka kārtējo reizi "Tautas" partija apdraud Latvijas valsts drošību. Pilnīgi iespējams, ka ar laiku SAB pateiks, ka Ivaram Bičkovičam augstāko pielaidi var apstiprināt, lai arī stipri jāšaubās, vai arī tad būs prāta darbs šajā ļoti augstajā amatā ielikt cilvēku, par kuru ir radušies attiecīgie jautājumi. Bet veikt balsojumu pirms šī pārbaude ir pabeigta -- tas ir labākajā gadījumā vieglprātīgi un sliktākajā gadījumā nodevīgi. Paldies Latvijas Avīzei par materiālu. Paldies pietiekami daudzajiem Saeimas deputātiem, kuri jau ir pateikuši, ka Vinetai Muižniecei vajadzētu pastāvēt pie ratiem. Un kauns "Tautas" partijas pārstāvjiem, kuriem acīmredzot Latvijas drošība ir pilnīgi pie vienas vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja