Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

T/c Galerija Centrs durvis ver Eiropā pirmā NFT mākslas izstāžu telpa – Kiwie Space

Trešdien, 9. jūnijā, tirdzniecības centrā Galerija Centrs durvis apmeklētājiem ver Eiropā pirmā un pašlaik vienīgā NFT (non-funginle token) izstāžu telpa Kiwie Space Rīgā. Telpa ir tapusi, lai izstādītu latviešu pazīstamākā ielu mākslinieka Kiwie jaunākās mākslas darbu kolekcijas no Kiwie 1001 projekta un izceltu ievērojamākos NFT mākslas darbus, kurus radījuši dažādi pasaules mākslinieki, informēja projekta pārstāvji.

Izstāžu telpa Kiwie Space ir pieejama uz nenoteiktu laiku visiem apmeklētājiem bez maksas atbilstoši epidemioloģiskās drošības prasībām. Šobrīd izstāžu telpā ir apskatāmas Kiwie 1001 pirmās divas digitālo darbu kolekcijas. Pašlaik tie ir 12 resnie monstriņi, kas realitātē redzami Latvijā un Igaunijā, taču jaunradītā NFT izstāžu telpa piedāvā apskatīt visus monstriņus vienuviet 3D formātā.

Projekta ietvaros nākamo piecu līdz sešu gadu laikā plānots radīt 1001 jaunu Kiwie monstriņu tēlus 195 dažādās pasaules valstīs. Tas nozīmē, ka katrā valstī tiks radīti pieci jauni resnie monstriņi un katrs no tiem kļūs par NFT digitāli pieejamu un nopērkamu mākslas darbu. Vērienīgo kolekciju vienkopus būs iespējams aplūkot tikai Galerija centrs izstāžu telpā Kiwie Space, tādā veidā nokļūstot dažādās pasaules vietās, tajā pašā laikā nepametot Latviju.

Kiwie1001 ir pirmais šāda veida projekts, kas, pateicoties blokķēdes tehnoloģijai, piešķir ielu mākslai īpašumtiesības. Katru NFT darbu papildina īpaša virtuālā 3D animācija, kas ietver reālo ielas mākslas gleznojumu kopā ar tā ģeogrāfiskajām atrašanās vietas koordinātām. Tas nozīmē, ka NFT darba īpašniekam piederēs arī oriģinālais nekustamais ielu mākslas darbs kādā no pasaules vietām. Tā, piemēram, divus darbus no pirmās kolekcijas ir iegādājies mākslas mecenāts Jānis Zuzāns. Kiwie mākslas darbus augsti vērtē visā pasaulē, jo pirmā kolekcija, kas ietver sešus oriģināldarbus, tika izsolīta par teju 26 500 eiro. 

Topošie vai jau pazīstamie NFT mākslinieki, kuri ir ieinteresēti izstādīt savus NFT darbus plašākai publikai Galerija Centrs Kiwie Space izstāžu telpā, tiek aicināti piedalīties starptautiskā digitālās mākslas konkursā. Ar mākslasdarbu iesniegšanas vadlīnijām un konkursa noteikumiem iespējams iepazīties www.kiwie1001.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja