Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Trīs dienas galerijā Asni būs skatāma arhitektūras studijas ĒTER veidota instalācija

No 19. līdz 21. jūlijam laikmetīgās mākslas galerijā Asni sadarbībā ar arhitektūras studiju ĒTER būs skatāms Pop-up NAIL SALON jeb instalācija par apsēstību ar sensoro, iztēles fizisko pasauli un publiskās telpas prototipiem.

Pirmais ĒTER NAIL SALON 2024. gada pavasarī norisinājās Magazin arhitektūras telpā Vīnē, iegūstot plašu starptautisku rezonansi un apmeklētājiem Rīgā tas būs pieejams vien trīs dienas no 19. līdz 21. jūlijam plkst. 12.00-18.00.

Piemirstā salonu kultūra un laikmetīgā nagu māksla kļūst par portālu, kas savieno cilvēka ķermeni ar juteklisku materiālu pasauli. Instalācija galerijā Asni ir veidota, lai pētītu labbūtības fenomenu kombinācijā ar arhitektūras prakses fragmentiem. Izstāde ir daļa no nepārtrauktiem pavedienu meklējumiem jaunai vai, iespējams, aizmirstai apziņai par cilvēka veidoto vidi un vēlmei pēc dziļas kopības sajūtas. Klusuma retrīti, autogēnie treniņi, ASMR, elpošanas tehnikas, digitālais detokss, izbaudīt klāt neesamības prieku (JOMO, nevis FOMO) - tās ir tikai dažas no telpiskām pašārstēšanās metodēm, kas palīdz uzveikt stresu, trauksmi, vientulību un bezmiegu. Izstādē būs aplūkojami 1:1 mēroga mēbeļu prototipi, eksperimenti ar materiāliem, arhitektūras maketi, video un fotogrāfijas darbi.

Kārlis Bērziņs, Dagnija Smilga un Niklāvs Paegle ir arhitektūras prakses ĒTER dibinātāji, kas darbojas starp Alpiem un Baltijas jūras piekrasti, un kuru starptautiskais nozares medijs Dezeen 2022. gadā ierindojis kā vienu no 29 daudzsološākajām pasaulē 2022. gadā un Platformarchitecture.it atlasījis Eiropas jaunajiem arhitektiem 40 vecumā līdz 40 gadu, ĒTER ir vērsta uz unikālas vides radīšanu dabas, tehnoloģiju un laikmetīgās kultūras mijiedarbībā. ĒTER projektētais atbalsta centrs Pērle Cēsīs saņēmis 2022. gada Latvijas Arhitektūras balvas Grand Prix un EUmies balvas nomināciju, savukārt Weird Sensation Feels Good: The World of ASMR Londonas Dizaina muzejā ieguva Dezeen balvu par labāko izstāžu arhitektūru un Latvijas Dizaina gada balvu. Prakses pētniecības ideju aizsākumi meklējami kopīgi veidotajā Baltijas paviljonā 2016. gada Venēcijas Arhitektūras biennālē, kas pirmo reizi vēsturē pārstāvēja Latviju, Lietuvu un Igauniju vienotā ekspozīcijā, uzvarot trīs nacionālos konkursus.

Laikmetīgās mākslas galerija Asni tika atklāta šī gada martā, ar grupas izstādi Unparalleled Surrealities. To dibinājusi mākslas konsultante, producente Elīna Drāke un neatkarīgā kuratore, mākslas publiciste Auguste Petre. ASNI fokuss ir sadarbība ar jaunajiem Baltijas māksliniekiem, kā arī galeriju sadarbības projektu veicināšana un vietējā reģiona mākslas procesu virzīšana starptautiskā apritē. Asni prioritāte ir nodrošināt augstvērtīgu izstāžu programmu, pārstāvot izcilus Latvijas un Baltijas māksliniekus un stiprinot Rīgu kā iekārojamu Eiropas kultūras tūristu galamērķi, tadejādi veicinot un nostiprinot Rīgas kā radošas, inovatīvas pilsētas tēla atpazīstamību Ziemeļu reģiona un Eiropas kontekstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja