Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Tūļāšanās Saeimas gaumē

Smieties vai raudāt? Smieties vai raudāt lasot, ka Saeimas Ārlietu komisija debatējot par deklarāciju, kurā pausts atbalsts Igaunijai, visu dienu strīdējusies par, kā to definējis komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC), "divām gramatikas un divām stila kļūdām"? Nu atraduši par ko strīdēties -- asi nosodīt vai vienkārši nosodīt, vai Krievija iejaukusies vai mēģinājusi iejaukties. Darbu tā arī nepabeidza, kaut kad drīz sāks no jauna.

Komisijas dalībniekiem un Saeimai kā tādai te jāsaprot viens -- vilciens, dāmas un kungi, jau ļoti sen ir aizgājis. Savu attieksmi pret notikumiem saistībā ar bronzas kareivi un huligānismu pēc tā demontāžas jau sen paudis Lietuvas parlaments, par to deklarācijas nākušas no daudzām jo daudzām pasaules valstīm. Patlaban deklarācija no Saeimas būtu jāsāk ar vārdiem "Ak jā, starp citu -- arī mēs ..."

Būtībā šis process parāda, ka Saeima tomēr ir darboties nespējīga un Valsts prezidente droši vien izdarītu ļoti labu darbu, ja pēdējā amata dienā viņa to patriektu. Lietuvas parlaments deklarāciju pieņēma vienbalsīgi un momentā, mūsu "100 gudrajām galvām" ir jāstrīdas par gramatiku. Ja te apakšā slēpjas, kā vakar Latvijas televīzijā teica politologs Toms Rostoks, pārliecība, ka Latvijai ir jādomā vispirms par savām lietām (robežlīgums, gāzes piegādes) un tikai tad par kaut kādiem kaimiņiem, tad tā arī vajag pateikt un cinismu likt galdā.  Un pie viena pateikt, ka mēs nevēlamies nevienas citas valsts līdzjūtību vai atbalstu, ja atkal izceļas tracis par skolu reformām vai kādu citu sasāpējušu jautājumu.  Divas vai divarpus nedēļas vēlāk beidzot pieņemt deklarāciju -- nu, tas vairs nav nopietni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja