Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Vai jauno laiks politikai?

«Maz bija tādu valsts vīru, kas patiesi kalpoja valstij. Lielākajai daļai valsts bija slaucama govs. Tikuši pie varas tie raudzīja sev personīgi kaut ko nodrošināt, uzsākot izdevīgus veikalus,» tā pirms vairākiem gadu desmitiem savā darbā Jaunsaimnieks un velns rakstīja Jānis Jaunsudrabiņš. Vai šodien ir kas mainījies?

Par Latvijas politiskās vides tradīciju trūkumu runāts ne vienu vien reizi. Jau kopš 90. gadu sākuma, kad ieviest kārtību valstī uzņēmās tie, kas bija dzīvojuši Padomju Latvijā. Tie bija laiki, kad par brīvu un neatkarīgu Latviju domāja, kā par dāvanu, kas pienāktos mums visiem. Viņu pieredze bija saistīta ar Padomju Savienībā iegūto izpratni par politikas, demokrātijas un valsts attīstības redzējumu.Jau šobrīd medijos vairākkārt parādījušās ziņas par vairāku politiķu aiziešanu. Raimonda Paula (TP), Jura Dobeļa (TB/LNNK), Imanta Kalniņa (TB/LNNK), Annas Seiles (PS), Jāņa Lagzdiņa (TP) un citu, kas par savu aiziešanu no politiskās skatuves jau paziņojuši publiski. Viņu vietā ir jānāk jaunai politiķu paaudzei.

Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs un režisors Alvis Hermanis kādā no intervijām uzsvēris, ka politikā jānāk jauniem cilvēkiem, kas vēl tic tīrai un godīgai politikai, tiem, kam šobrīd vēl nav trīsdesmit, kas nav „sasmērēti ar shēmošanu”.Gribas ticēt, ka šī brīža notikumi valstī un politiķu rīcība nav mazinājusi jaunu cilvēku vēlmi iesaistīties politiskajos procesos, bet tieši otrādi – radījusi augsni vēlmei mainīt to, kļūstot izglītotākiem, progresīvākiem un zinošākiem politiķiem. Esot tādiem, kas saskata pieļautās kļūdas un piedāvā konstruktīvus risinājumus. Esot tādiem, kas savus priekšlikumus un idejas izklāsta pēc būtības. Esot tādiem, kas gatavi palielināt sabiedrības uzticības kredītu nevis kuļot tukšus salmus, bet aizstāvot sabiedrības intereses un strādājot pēc visiem zināmā principa – viens likums, viena taisnība visiem.

Gribas ticēt, ka sabiedrība, vēlētāji tomēr būs aktīvi, izdarīs izvēli par labu gados jaunajiem, noticēs un dos iespēju. Nevis ar domām, ka nav ko zaudēt, bet ar domām – laiks mainīties pēc būtības.  Šis ir jauno politiķu paaudzes laiks, kad iespējams raudzīties nākotnē, nevis atkal un atkal pārcilāt pagātnē pieļautās kļūdas. Šis ir laiks, kad mums ir jārīkojas, pierādot, ka arī mums ir savs skatījums uz Latvijas attīstību un esam gatavi strādāt, lai to īstenotu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja