Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Vai mentu kari?

Vakar vēlu vakarā tendenciozajā interneta mājaslapā www.kompromat.lv parādījās pirmās ziņas par policista Ruslana Dervana iespējamo arestu. Kompormat.lv gan arī ziņoja, ka kopā ar Dervanu ir arestēta odiozā muitnieka Vladimira Vaškeviča bijusī sieva Ināra Vilkaste. Par Vilkastes arestu nekas nav zināms, bet Dervana arestu, par spīti Valsts policijas (VP) sniegtajai pretrunīgajai informācijai, apstiprina vairāki mediji.

Ja patiešām policists Ruslans Dervans, kurš tagad ir cilvēku meklēšanas daļas vadītājs VP, bet agrāk strādāja ONAB, ir arestēts, tad varbūt tas ir apliecinājums Valsts prezidenta izteiktajai tēzei par „mentu kariem“? Tas būtu tāds kariņš—KNAB pret ONAB. Cik var noprast ONAB izmeklē Vaškeviča spridzināšanas lietu. Savukārt KNAB izmeklē lietu par iespējamo Vaškeviča interešu konfliktu un viņa lomu olu ražotājā Balticovo. Te sadurās divu drošībsargu grupu intereses—vieni (ONAB) izmeklē uzbrukumu Vaškevičam kā „uzbrukumu valstij“ (I.Godmanis un A.Kalvītis), otri (KNAB) uzlūko Vaškeviču kā potenciāli korumpētu valsts amatpersonu. KNAB patiesībā ar savu notikumu interpretāciju ir nostājusies ne tikai pret ONAB, bet arī pret premjeru un iekšlietu ministru, kuri Vaškeviču aizstāv un nepieļauj, ka pats Vaškevičs varētu būt noziedzniekiem tuvu stāvoša persona.

Dervans kā bijušais ONAB pārstāvis, iespējams, ir arestēts, jo KNAB radušās aizdomas, ka viņš ir kādai pusei (t.i. Vaškevičam) pārāk pietuvināta persona. Dervana arests varētu tikai un vienīgi pieliet eļļu ugunij un pastiprināt šos „mentu karus“. Kurš šajos karos būs uzvarētājs, to vēl nevar pateikt. Vai būs uzvarētājs? Droši vien uzvarēs tas, kurš spēs pierādīt otras puses vainu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja