Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Venēcijas biennāles Latvijas paviljona ievadizstādes atklāšana Ņujorkā

7. martā plkst. 18  mākslas festivāla _Armory Arts Week _laikā Ņujorkā tiks atklāta Venēcijas biennāles Latvijas paviljona ievadizstāde North by Northeast, kurā būs apskatāmi mākslinieku Kaspara Podnieka un Kriša Salmaņa radītie darbi, informēja kim? Laikmetīgās mākslas centra informācijas koordinatore Renāte Prancāne.

Kriša Salmaņa darbs Gara diena šķietami ir statisks kadrs, kurā redzama lauku ainava; paātrinājumā mēs varam vērot dienu no saullēkta līdz saulrietam. Saulei lecot, mēs redzam, kā tiek būvēts šķūnis, dienas vidū tas ir pabeigts, taču pēcpusdienā saceļas vētra un celtne pārvēršas gruvešos. Beigu beigās tā sagāžas pavisam, un saule noriet.

Kaspara Podnieka sērijas Rommeļa pienotava cikla fotogrāfijās aplūkojamas Drustu pagasta iedzīvotāju ikdienas gaitas. Taču, spītējot žanra noteikumiem, Drustu iedzīvotāji ir "pārvietoti", atrauti no savas zemes, fiziski pacelti augstu pāri ceļiem, kurus viņi diendienā iet, un ainavām, ko ik dienas skata.

Abi mākslinieki runā par spriedzi starp piederību vietai un bailēm to zaudēt – tās cēlonis meklējams pastāvīgi mainīgajā politiskajā ģeogrāfijā. Izstādi caurauž atsauces uz tradicionālo Latvijas lauku dzīvesveidu, tā ciešo saikni ar dabu, darba mīlestību un patriarhālo pasaules skatījumu.

Izstāde būs apskatāma kim? Laikmetīgās mākslas centra sadarbības institūcijas Art in General izstāžu zālē storefront Project Space no 5. līdz 30. martam.

Par godu Ņujorkas izstādes atklāšanai kopš 27. februāra apskatei pieejama arī 55. Venēcijas biennāles Latvijas paviljona oficiālā mājas lapa www.northbynortheast.lv.

Ņujorkā notiekošais Armory Arts Week ir mākslas festivāls, kura laikā norisinās arī viena no prestižākajām starptautiskajām mūsdienu un modernās mākslas izstādēm Armory Art Show, kuras mērķis ir izstādīt XX un XXI gadsimta nozīmīgākos mākslas darbus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja