Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Zatlera grēku aizbildināšana

Vienmēr esmu cienījis Viktoru Avotiņu kā gudru cilvēku un komentētāju, bet šorīt viņš savā laikrakstā ir publicējis tik liekulīgu argumentu par labu Valdim Zatleram, ka gluži vai galva griežas.  V. Zatlers, lūk, varot mierīgi pieņemt prezidenta zvērestu tāpēc, ka "katrai valsts institūcijai bija iespējams laikus sniegt attiecīgu oficiālu slēdzienu, kas uzliek veto Valda Zatlera ievēlēšanai.

  Satversmes tiesai, Ģenerāprokuratūrai, Drošības policijai, VID, KNAB."  Ak, tā gan!  Zatlera kandidatūra parādījās 23. maijā.  Zatlers tika ievēlēts 31. maijā.  Tas nu gan ir ļoti, ļoti ilgs laiks, lai iesniegtu prasību Satversmes tiesā un saņemtu tās spriedumu, lai Valsts ieņēmumu dienests vai Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs varētu sākt un pabeigt izmeklēšanu.  Kādas muļķības, kādas absolūtākās muļķības!

Taču saprotamas no laikraksta, kurā mūziku pasūta instances, kurām izmisīgi ir vajadzīga sabiedrība, kura cilvēku noraida tikai pēc tam, kad ir notikusi tiesa, apelācijas procesi, kasācijas procesi, pārsūdzība Eiropas instancēs u.tml.  Morāle un ētika šiem ļaudīm ir kājām mīdāmi jēdzieni, un diemžēl tie ir izdevīgi nevien "Ventspils interesēm" un to pakalpiņiem, bet arī visai politiskajai "elitei".  Kad zaļie zemnieki vēlējās premjerministra amatā iebīdīt nu jau apcietināto bet jau toreiz pietiekami skandalozo Aivaru Lembergu, Viktora Avotiņa avīze par to priecājās un politiskā "elite" neteica ne pušplēsta vārda.

Jādomā, ka Viktors Avotiņš ir izlasījis prezidenta vēlēšanu likumu un pamanījis, ka tajā rēgojas vārdi "nevainojama reputācija".  Viņš ir satraucies par to, ka "saistībā ar jaunievēlēto prezidentu lieto vārdu nelikumīgs".  Jā, Avotiņa kungs, tieši tā.  Nemaksāt nodokļus par saviem ienākumiem un rakstīt nepatiesību valsts amatpersonas deklarācijā ir nelikumīgi.  Turklāt arī pirms to ir lēmušas tiesas un visas pārējās instances, šāda rīcība pilnīgi un absolūti sagrauj attiecīgā cilvēka "nevainojamo reputāciju".  Tas, ka "valsts viņa rīcību ir līdz šim gan tiesiski, gan morāli akceptējusi", kā to apgalvojis V. Avotiņš, saka vairāk par "valsti" nekā par likumu.  Varu tikai atkārtoties vēlreiz -- tas, ka tā dara "visi" dakteri (un protams visi tā nedara, jo pirmkārt godaprāts pastāv arī medicīnas nozarē un otrkārt ne visiem mediķiem vispār ir iespējas ar šo rūpalu nodarboties), nav arguments, jo "visi" dakteri nav iebīdīti par prezidentu.  Varbūt V. Avotiņa acīs "Valdis Zatlers var zvērēt bez bažām".  Varbūt viņam ir taisnība tajā ziņā, ka V. Zatlers acīmredzot uzskata, ka nodokļu nemaksāšana un melošana valsts amatpersonas deklarācijā ir "nevainojamas reputācijas" sastāvdaļa un tāpēc bažu viņam nav.  Vēl vairāk bažu nav tiem 58 zombijiem Saeimā, kuri nolēma, ka nodokļu nemaksāšana un melošana valsts amatpersonas deklarācijā nav nekāda problēma cilvēkam, kurš būs valsts pirmā persona.  Taču man ir bažas, un es neesmu viens, par Latvijas reputāciju.  Protams, to jau pietiekami pamatīgi ir grāvušas minētās "Ventspils intereses", kā arī pašreizējās valdošās kliķes patmīlība un visatļautība.  Bet Valsts prezidents ir mūsu valsts simbols.  Par to gan es bažījos, un atkārtojos vēlreiz -- no šī amata Zatleram ir jāatsakās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja