Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Zatlers: 2. diena

Šodien Dienā ziņots kas tāds, ko domājošs cilvēks noteikti zināja vismaz zemapziņā, proti -- valdošās koalīcijas izvirzītais kandidāts valsts augstākās amatpersonas amatam ir piedalījies -- piedodiet -- žuļicībā, kura saucas "aplokšņu algas dakteriem".  Vismaz Valdis Zatlers bijis pietiekami godīgs atzīt, ka viņš tā dara un aicināt visu procesu legalizēt.

  Vismaz tikdaudz.  Taču vienalga tas ļauj kārtējo reizi redzēt, cik zemu, zemu, zemu mūsu valstī ir noslīdējusi politiskās ētikas un godīguma latiņa.  Nav jau pārsteigums -- V. Zatlera kontekstā valdošās bandas augšgalā melots tā, ka ausis kust, šajā kontekstā domāt par vispārizplatītu ārstu ētikas problēmu varētu pat likties nevietā.

Bet tomēr.  Ja reiz tika meklēts "politiski neitrāls" kandidāts ("Tautas" partijas manifesta parakstītājs acīmredzot ir gana "neitrāls"), tad varēja padomāt arī par to, ka Latvijā nav tādas lietas, kā "aplokšņu algas māksliniekiem", "aplokšņu algas Eiropas tiesnešiem", "aplokšņu algas nevalstisku institūtu vadītājiem" u.tml.  Negribu teikt, ka "aplokšņu alga" V. Zatlera gadījumā automātiski diskvalificē viņu kā prezidentu, bet vienalga te kārtējo reizi sabiedrībai tiek pateikts, ka par ētiku šī valdošā grupele domā vismazāk.  Ceru, ka kolēģi žurnālisti piespiedīs galveno barvedi Kalvīti skaidrā tekstā pateikt, ko viņš domā par "aplokšņu algām".  Ja viss kārtībā, tad uz priekšu, ja ne, tad tomēr varbūt par V. Zatlera kandidatūru nāktos padomāt vēlreiz.  Vai pareizāk sakot, varbūt par to vajadzēja padomāt pirms sākās lielā teātra izrāde "Meklējam prezidentu!"  Nāktos tomēr atcerēties, kas notika ar kādreizējo veselības ministru Āri Auderu.  Arī viņš bija izslavēts kā lielisks ārsts, un tad atklājās, ka arī viņam ir bijusi tāda kā dubultā grāmatvedība.  Tapa nospriests, ka politikā tāds neder.  Protams Ā. Auders bija saistīts ar "Jauno laiku", kurš vismaz pēc idejas godīgumu tur augstākā vērtē, nekā pašreizējā valdošā banda.  Varbūt arī tas nav arguments.

Protams, sabiedrības attieksme pret "aplokšņu algām" nāk no tās pašas operas, kā "piecītis" ceļu policistam.  Nedomāju, ka cilvēks, kurš pēc ārstēšanas dakterim iedevis aploksni ar cik nu tur latiem uzskata, ka ir piedalījies korupcijā.  Bet vienalga šī "aplokšņu algu" būšana ir tik briesmīgi un graujoši pazemojoša.  Dot, nedot?  Ja dot, tad cik dot?  Ja dos par maz, vai liksies čābīgi, ja dos par daudz, vai liksies, ka cilvēks plātās?  Tas ir pazemojums, kurš slimības un ārstēšanās brīdī  ir vismazāk vajadzīgs.

Un, jā -- ja izrādīsies, ka V. Zatlers "aplokšņu algas" nav saskaitījis un deklarējis amatpersonas deklarācijā?  Tad gan vajadzētu viņu diskvalificēt.  Ai, bet nē.  Viņu bīda partija, kura pagājušgad atklāti uzspļāva partiju finansēšanas likumam un pēc tam izlikās, ka nekas tamlīdzīgs nav noticis.  Šādai partijai nedeklarēti ienākumi noteikti šķiet absolūtākais nieks.  Saku vēlreiz -- ētikas latiņa mūsu politikāņu vidū ir noslīdējusi zemu, zemu, zemu, zemu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja