Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Zatlers -- radīts sava tēva līdzībā

Viņu izvēlējās slepenā aizkulišu darījumā, kā jau tas mūsu valsts politikāņiem ir ierasts, un nu acīmredzot viņš izvēlējies darboties tajā pašā slepenības kultūrā, kāda viņu radījusi. Valdis Zatlers, lūk, paziņojis, ka informāciju par saviem padomniekiem viņš sniegs tikai pēc tam, kad būs pieņēmis zvērestu, jo citādi padomniekus "noraks".

Vienkārši fantastika! Ja reiz neizdevās cilvēku "norakt" tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri tomēr uzskata, ka nodokļu nemaksāšana un melošana valsts amatpersonas deklarācijā nav apbalvojama ar valsts augstāko amatu, tad kas liek Zatleram domāt, ka kāds varēs "norakt" viņa padomnieku sociālajos jautājumus vai viņa ārštata padomnieku korupcijas lietās? Vēl absurdāk tas šķiet tāpēc, ka informācija par "korumpētā daktera" štatu tomēr laikrakstos sāk parādīties, cita starpā ziņots, ka rodoties problēmas atrast preses sekretāru. Varu iedomāties, ka tas nav darbs, kuru profesionāls cilvēks īpaši gribēs uzņemties, pasaules presei būs grūti izskaidrot Zatlera esamību kā tādu, kur nu vēl to, ko amatā sadarīs cilvēks, kuram starptautiskajā politikā nav absolūti nekādas pieredzes.

Taču izrādās, ka prezidenta izzīšana no pirksta nav nekas jauns. Šodien kādā citā laikrakstā kādreiz politikā aktīvais Jānis Kinna mums ir paskaidrojis, kā atjaunotā valsts nonāca pie pirmā prezidenta: "Kad tuvojās 5. Saeimas vēlēšanas, mēs kopā ar toreizējo Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētāju Aivaru Berķi domājām, kā veidot vēlēšanu sarakstu. Es biju redzējis Gunti Ulmani pasākumā Priekuļos, kad tika atklāts Kārļa Ulmaņa piemiņas akmens. Es apskatījos uz šo cilvēku, kurš man vizuāli ļoti atgādināja fotogrāfijās redzēto Kārli Ulmani, un sapratu, ka viņš varētu būt ļoti labs prezidenta kandidāts."

Tā, lūk. Latvijas daiļā dzimuma pārstāvēm vajag steigšus savākt kopā visas Vairas Vīķes-Freibergas fotogrāfijas un diegt uz skaistumkopšanas salonu, lai nodrošinātu, ka "vizuāli ļoti atgādina" pašreizējo Valsts prezidenti un varbūt tāpēc kļūst par reālu kandidātu 2011. gadā vai arī varbūt, ja politiskā banda atjēgsies un korumpētais dakteris tomēr zvērestu nepieņems, jau pēc pāris nedēļām. Tiesa, 1993. gadā šādu ampelēšanos vēl varēja piedot, jo 5. Saeimā nudien bija tāds taustīšanās laiks. 2007. gadā it kā tam tā vairs nevajadzēja būt.

Ak, jā, un starp citu -- Jānis Kinna tāpat kā biedrs Berķis paziņojis, ka viņš Dienu vairs nepirks un neabonēs, jo viņš esot ļoti apvainojies. Interesanti, kā nelasītājs Berķis tomēr paguva Dienā nopublicēt garu penteri ar apbrīnojamām muļķībām par Latvijas Televīzijas Ziņu dienestu. Vēl vairāk, Dievs ar Kinnu, bet Berķis Radio un TV padomes priekšsēdētāja amatā tomēr it kā skaitās valsts amatpersona, kurai neklātos mediju jomā būt gluži tik selektīvām. Bet, ak jā -- Berķim taču piemēru rāda viņa paša partijas biedrs, Saeimas priekšsēdētājs Emsis, kurš reiz skaidroja, ka sestdienās un svētdienās viņš par politiku nedomājot, jo tajās dienās valsts otrai augstākai amatpersonai esot brīvdienas.

Atbaidoša klaunāde, mīļie lasītāji. Jācer, ka brīdī, kad notiks Valsts prezidentes piesolītie un premjerministra apstiprinātie "politiskie satricinājumi", notiks liela, liela tīrīšana un rezultātā nonāksim pie stipri vien nopietnākas valdošās struktūras.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja