Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Dzelzs Vilka Jauno Jāņu orķestra raža lielkoncertā Kālabad

"Esam sagatavojuši pavasarīga neprāta un saulgriežu maģijas pilnas dziesmas gan bērnu vecākiem, gan tiem, kas par tādiem varbūt vēl tikai grasās būt, gan arī pa kādai šūpuļdziesmai mūsu mazajiem faniem. Ceram uz pamatīgu sadziedāšanos un izdejošanos kopā," rokgrupas _Dzelzs vilks _solists un ģitārists Juris Kaukulis aicina uz Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestra lielkoncertu, kas Rīgā _Sapņu fabrikā _notiks tieši garo svētku brīvdienu priekšvakarā, 30. aprīlī plkst. 20 (ieeja no plkst. 19).

Koncerta iemesls ir vēlme dzīvā izpildījumā, kopā ar grupas radošajiem domubiedriem izdziedāt un izspēlēt jaunā, nesen izdotā mūsdienu tautas mūzikas albuma Kālabad dziesmas - to vidū arī Radio SWH topa vairāku nedēļu līderi Salā jūra, Daugaviņa, kuras ritmiskajā pavadījumā zīmīgi skan Kaukuļu dzimtas lauku mājās atrastais veļasdēlis jeb robdēlis. "Mana mammīte to bija atradusi bēniņos. Viņa man to iedeva, kad kopā nogājām sakņu pagrabā: reku, dēliņ, šāds instruments tev noteikti noderētu! Šķīda dzirksteles, lai taptu mūzika, un pēc pāris dienām dziesma bija gatava," atceras Juris Kaukulis.

Lielkoncertā pirmoreiz vienkopus skanēs arī dainu iedvesmotā daiļrade no iepriekšējiem Dzelzs vilka jaunās tautas mūzikas albumiem - Uijā, uijā, nikni vilki (2008) un Kur vakara zvaigzne lec (2005) - šoreiz plašākā mūziķu sastāvā un jaunās apdarēs. Kopā ar Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestri - Juri Kaukuli, Kasparu Tobi, Kārli Alviķi, Ievu Strodi un Valēriju Cīruli - uzstāsies postfolkloras kopa Vecpilsētas dziedātāji, Andris Alviķis un grupas Forshpil vijolniece Inna Raihmane. Noskaņu radīs atbilstošs skatuves iekārtojums un video, iedvesmojoties no mākslinieces Viviannas Marijas Staņislavskas albumam Kālabad radītās ilustrāciju galerijas, savukārt ar jaunradītās latviešu tautas mūzikas programmu koncertu iesildīs mūzikas žurnālists un DJ Uldis Rudaks.

Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestra jaunā tautas mūzika ar latviešu tautas dainu tekstiem ir cieņā visu vecumu klausītājiem. Juris Kaukulis stāsta, ka pavisam nesen kāda māmiņa atsūtījusi video, kurā viņas mazais dēls Robertiņš dzied Salā jūra, Daugaviņa. Puisēns no rīta pamodies, ieslēdzis vebkameru un to iedziedājis, vēl berzēdams miegu no actiņām. Šī dziesma vistuvāk pie sirds ir arī pašam autoram. "Tas ir personīgi - vecāsmammas robdēlis, dzimtas pārmantojamības sajūta, un arī pats spēlēju ierakstā," atzīstas J. Kaukulis. "Vairākas dziesmas iepatikušās latviešu tautas deju ansambļiem un horeogrāfiem. Divreiz braucām viņiem uzspēlēt dzīvajā. Interesanti, ka notiek kultūras mijiedarbība. Tautas dainas savienojumā ar mūsu melodijām un deju iegūst jaunu dzīvību." To mums šovasar parādīs arī 14 festivālos un pilsētu svētkos. Pašā Jāņu naktī Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestri varēs sastapt Dzegužkalnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja