Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Hanzas peronā notiks klavierstāstu koncertu sērija nelielam skatītāju lokam

Aprīlī Hanzas peronā notiks klavierstāstu koncertu sērija pavisam nelielam skatītāju lokam, informēja kultūrvietas pārstāvji.

"Pēdējos divos gados, īpaši pēdējās divās nedēļās, tik daudz kas ir noticis, tik daudz kas ir pateikts un tomēr reizē tik daudz kas palicis nepateikts. Esam sapratuši, ko nozīmē būt kopā, cik svarīgi ir izrunāties un saprast vienam otru. Ir laiks mums satikties. Sākumā klusi un mierīgi. Klavierstāsti ir koncertu sērija pavisam nelielam skatītāju lokam. Klusināta, mierīga, emocionāla. Tā būs iespēja piekļūt viens otram pavisam tuvu, klausoties cilvēku stāstus, dziesmas un skaņdarbus un iepazīstot vienam otru no jauna,"pauž koncertu sērijas rīkotāji.

Klavierstāstu programmā 31. martā uzstāsies pianists Kristaps Vanadziņš, 12.aprīlī dziedātājs Daumants Kalniņš, 21.aprīlī mūziķis un komponists Juris Kaukulis, 23.aprīlī repa mūzikas pārstāve un dziedātāja Zelma Jēgere, 26.aprīlī dziedātājs, dziesmu autors un mūzikas grupas Ewert and The Two Dragons solists Everts Sundja (Ewert Sundja), kā arī 10. maijā pianists un instrumentālās grupas Dagamba dalībnieks Dainis Tenis. Koncertos būs saklausāmas jaunas kompozīcijas, kas tapušas pandēmijas laikā, kā arī klausītāju iemīļota mūzika jaunās skaņās.

Klavierstāstā ar pianistu Kristapu Vanadziņu būs iespēja dzirdēt solo programmu Portreti. Koncertā klausītāji varēs izbaudīt dziļi personīgi radītās kompozīcijas un skices, kur Kristaps cenšas atklāt un uzzīmēt sevi un savu portretu. Būs iespēja ceļot dažādās pasaules sfērās un notikumos. Stāstā ar Daumantu Kalniņu būs iespēja dzirdēt klavierstāstus balsij. 

Juris Kaukulis izpildīs labi pazīstamas un mazāk zināmas kompozīcijas, tostarp no dažādiem Dzelzs vilka daiļrades posmiem, dziesmas no teātra izrādēm to pirmatnējā skanējumā, pietuvinātā tam, kādas tās pirmoreiz dzimst vienatnē, kad pie rokas ir tikai ģitāra un balss, kā arī jaunas dziesmas. Klavierstāstā ar Zelmu Jēgeri vēl iepriekš nedzirdētā skanējumā tiks atskaņotas mākslinieces mīļākās dziesmas kopā ar ģitāristu Arturu Liedi un pianistu Edgaru Cīruli. Stāstos un mūzikā ietērpts ceļojums caur pandēmijas klusumu un atkalsatikšanās jaudu. 

Ekskluzīva soloprogramma būs klausāma stāstā, ko izpildīs igauņu dziedātājs un dziesmu autors, kā arī atzinību guvušās un Latvijā iecienītās grupas Ewert and The Two Dragons solists Everts Sundja. Koncertā tiks atskaņota vēl nedzirdēta mūzika, kaverversijas, Ewert and The Two Dragons klasika un dziesmas, kuras Everts sarakstījis citiem māksliniekiem. Tas būs Everts un klavieres, un nekas cits.

Programmas noslēguma stāstā dalīsies pianists Dainis Tenis, kurā būs iespēja dzirdēt jauno soloprogrammu Decoder. Koncertā Dainis Tenis izpildīs savus oriģināldarbus klavierēm, kuros apvienojis sev tuvākos mūzikas žanrus – neoklasisko, ambiento un elektronisko mūziku. Īpašu noskaņu radīs pasaulslavenā klavieru būvētāja Dāvida Kļaviņa Una Corda. Akustisko vidi ar unikāliem tembriem papildinās analogo sintezatoru skaņas un bungmašīnas ritmi.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes tīklā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja