Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lielajā dzintarā notiks operdziedātājas Ineses Galantes un pianista Daumanta Liepiņa koncerts

Piektdien, 17. jūlijā, plkst. 19 operdīva Inese Galante klausītājus aicina uz sava jaunā projekta Viva Latvija pirmo koncertu Liepājas koncertzālē Lielais dzintars. Viva Latvija sākās kā sociālo tīklu zibakcija laikā, kad klātienes koncerti nevarēja notikt, tādēļ tikšanās ar klausītājiem māksliniecei un viņas skatuves partneriem – pianistam Daumantam Liepiņam, dziedātājiem Artjomam Safronovam un Daniilam Kuzminam – ir gaidīts un nozīmīgs notikums.

Operdziedātāja Inese Galante un Daumants Liepiņš koncertā atskaņos populārus itāļu komponistu skaņdarbus – virtuozus solo un šarmantus, mīlestības piepildītus duetus, tiks atskaņots arī Džulio Kačini slavenais skaņdarbs Ave Maria koncerta dīvas izpildījumā. Viņiem pievienosies Ineses Galantes talantu konkursa laureāti – Latvijas Nacionālās operas un baleta solists, tenors Artjoms Safronovs un jaunais baritons Daniils Kuzmins. 

"Atbalstīsim viens otru ar siltiem vārdiem, dalīsimies ar saviem radošajiem darbiem, labu garastāvokli un iedvesmu! Cerams, ka mūsu emocijas un enerģiju apmaiņa būs lieliskas un piepildīs mūsu sirdis,” aicinot uz koncertu, saka Inese Galante.

Pazīstamā un iemīļotā latviešu dziedātāja Inese Galante pasaules koncertzālēs tiek pieteikta kā viena no iecienītākajām un neparastākajām soprāna balss īpašniecēm. Viņas samtainais tembrs izkopts ārkārtīgi plašā diapazonā – no spilgtām koloratūrām un dziļi spēcīgām dramatiskā soprāna krāsām līdz maigi klusinātam un teju saklausāmam augšējo reģistru piano. Jau studiju gados Galante kļuva par Latvijas Nacionālās operas solisti, bet šobrīd ievērību guvusi pasaules mērogā, uzstājoties prestižos operteātros un koncertzālēs Vācijā, Zviedrijā, Somijā un citur. Dziedātājai piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, un viņa ir Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāte.

Daumants Liepiņš ir viens no daudzsološākajiem Latvijas jaunās paaudzes pianistiem. Neordinārs talants – smalks un iejūtīgs kamermūziķis, kam nav sveša arī harizmātiska solista stāja saspēlē ar orķestri. Viņa klavierspēle ir tehniski nevainojama, bet interpretācijas – saturiski pārliecinošas un emocionāli piepildītas. Pianists apžilbinājis prestižu starptautisku konkursu žūrijas un Latvijā saņēmis Lielo mūzikas balvu kategorijā Gada jaunais mākslinieks (2017).

Tenors Artjoms Safronovs dzimis Latvijā, kopš 2020. gada ir Latvijas Nacionālās operas solists. 2009. gadā ar izcilību absolvējis Krievijas Gņesinu Mūzikas akadēmiju, 2012. gadā beidzis P. Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijas aspirantūru, no 2011. gada dziedājis Maskavas akadēmiskajā muzikālajā teātrī.

Jaunais baritons Daniils Kuzmins tikai nesen pārkāpis divdesmit gadu slieksni un pašlaik studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas vokālajā katedrā. Daniils ir trīskārtējs Jauno mūziķu starptautiskā konkursa Kaunas Sonorum laureāts, Elenas Obazcovas starptautiska jauno vokālistu konkursa diplomands, pērn ieguvis 2. vietu Latvijas talantu konkursā Ineses Galantes talanti, ar panākumiem piedalījies vairākos vokālajos konkursos Latvijā un ārpus tās.

Pēc koncerta Ineses Galantes talanta cienītāji aicināti uz tikšanos ar mākslinieci 2. stāva galerijā.

Ievērojot drošības pasākumus, uz koncertu klātienē – Lielajā zālē aicināti līdz 300 klausītājiem. Lai sniegtu iespēju koncertu vērot lielākam skatītāju lokam, koncerts tiks filmēts un translēts tiešraidē.

Klātienes un tiešraides biļetes var iegādāties un attālināti koncertu vērot vietnē www.bilesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja