Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas Mākslas forumā notiks simfoniskās svītas Solaris Latvijas pirmatskaņojums

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 29. septembrī plkst. 17 mūsdienu mākslas festivāla Liepājas Mākslas forums ietvaros notiks divu izcilu mūsdienu komponistu Bena Frosta (Ben Frost, Austrālija) un Daniela Bjarnasona (Daníel Bjarnason, Islande) simfoniskās svītas Solaris Latvijas pirmatskaņojums, informēja foruma pārstāve Santa Margeviča.

Bjarnasona vadībā svītu izpildīs vieni no spilgtākajiem mūsdienu mūzikas interpretiem Latvijā – Valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga, bet elektronisko mūziku spēlēs pats komponists Bens Frosts. Koncerts notiks .

Komponisti Bens Frosts un Daniels Bjarnasons simfonisko svītu Solaris radījuši, iedvesmojoties no krievu kino ģēnija Andreja Tarkovska (Андрей Арсеньевич Тарковский) populārās zinātniskās fantastikas filmas Solaris un slavenā minimālista Braiena Īno (Brian Eno) ambientās mūzikas. Koncertu papildinās Īno un Nika Robertsona (Nick Robertson) veidotas video projekcijas ar Tarkovska filmas motīviem.

Muzikologi svītu apraksta kā klusu, mierīgu un emocionālu simfonisku skaņdarbu, kas vienlaikus ir dziļi iespaidojošs un pārpasaulīgs kā zinātniskās fantastikas klasika. Komponisti sapludina eksperimentālo skaņas mākslu ar dziļi izjustām melodijām.

Bens Frosts ir austrāliešu komponists un producents, kurš šobrīd savu dzīvi vada Islandē un komponē lielākoties instrumentālo un eksperimentālo mūziku. Tās ietekmes variē no klasiska minimālisma līdz pat pankrokam un melnajam metālam. Sniedzot recenziju Frosta albumam Theory Of Machines, kas nodrošināja komponista atpazīstamību plašākai publikai, žurnāls Wire salīdzināja viņa radīto mūziku ar Arvo Perta (Arvo Pärt) šedevriem Trenta Reznora (Trent Reznor) aranžējumā. Frosts pazīstams arī kā mūzikas autors vairākām kinofilmām un seriāliem – Sleeping Beauty (2011), Super Dark Times (2017), Fortitude (2015-2017), Dark (2017) u.c.

Simfonisko svītu Solaris Frosts radījis kopā ar ne mazāk ietekmīgo islandiešu laikmetīgās mūzikas komponistu un vadošo jaunās paaudzes diriģentu Danielu Bjarnasonu. Bjarnasonam jaundarbus pasūtījuši Losandželosas filharmoniķi, Sinsinati simfoniķi, Britten Sinfonia, Dženifera Ko, So Percussion, Calefax kvintets, Kaldera kvartets, Dānijas Nacionālā opera u.c. Kā  diriģents Bjarnasons sadarbojies ar Losandželosas filharmoniķiem, BBC filharmoniķiem, Islandes Simfonisko orķestri, Tokijas Simfonisko orķestri, Toronto Simfonisko orķestri, Islandes operu u.c. Liepājā Bjarnasons stāsies pie Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga diriģenta pults.

Biļetes, sākot no 10 eiro, nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Apmeklētājiem tiek piedāvāta arī Liepājas Mākslas foruma kopbiļete, kas līdz 1. septembrim pieejama par īpaši labu cenu – 40 eiro par desmit pasākumiem.

Mūsdienu mākslas festivāls Liepājas Mākslas forums notiks no 28. līdz 30. septembrim. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja