Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Positivus izziņo mākslas darbu konkursu Zūdam kokos!

Arī šogad Positivus festivāls rīko vides objektu konkursu, dodot jaunajiem māksliniekiem iespēju izveidot mākslas objektus, kas papildina un veido Positivus festivāla īpašo gaisotni. Konkursam šogad dota tēma _Zūdam kokos!, informēja festivāla pārstāve Līga Andžāne._ Trīs labāko ideju autori katrs saņems 1000 eiro sava darba realizēšanai, kā arī četrus ielūgumus uz Positivus festivālu.

Konkursā iesniegtajiem darbiem ir jābūt mākslas objektiem, kas attēlo dažādus veidus, kādos koksne tiek izmantota cilvēka dzīvē. "Koksne ir unikāls produkts, kurai piemīt virkne īpašību, kas padara to par modernu, praktisku, ekonomisku un, kas īpaši svarīgi, videi un cilvēkiem draudzīgu materiālu," stāsta projekta sadarbības partneru AS Latvijas valsts meži komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs. "Koksne ir vienīgais plaši pieejamais materiāls, kas ir atjaunojams, un šim faktam ir svarīga loma neatjaunojamo resursu patēriņa samazināšanā, tāpēc priecāsimies saņemt darbu pieteikumus, kuru realizācijai mākslinieki izmantos videi draudzīgus materiālus, tostarp vismaz vienu kubikmetru koksnes."

Iesniegtos darbus izvērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā būs Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas vadītājs, profesors Aigars Bikše, Positivus festivāla organizatori, AS Latvijas valsts meži pārstāvji, kā arī mārketinga un zīmolu aktivizācijas aģentūras SponsorKing pārstāvji.

Visi interesenti tiek lūgti darbus iesūtīt līdz 16. maijam (ieskaitot) uz e-pasta adresi [email protected]. E-pastā papildus iesniedzamajiem materiāliem jānorāda arī darba nosaukums, darba autors vai autoru kolektīvs, kā arī kontaktinformācija – tālruņa numurs un e-pasta adrese. Papildu informāciju var saņemt, sūtot jautājumus uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālruni 28451818 (Ieva Cīrule). 

2016. gadā Positivus festivāla galvenie mākslinieki būs britu popmūziķe Elija Goldinga, pankroka leģenda Igijs Pops un elektroniski sapņainā franču grupa M83. Positivus festivālā, kas šovasar svinēs savu desmito jubileju, uzstāsies arī tādi mākslinieki kā Years & Years, Hot Chip, Air, John Newman, Grimes, Charles Bradley, Richard Hawley, Mercury Rev, Wolf Alice, Oh Wonder un daudzi citi.

Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, Biļešu Serviss kasēs un Nordea bankomātos. Trīs dienu biļete bez telts vietas maksā 90 eiro, trīs dienu biļetes ar telts vietu - 98 eiro. Vienas dienas biļete festivāla apmeklējumam tikai piektdien, sestdien vai svētdien maksā 50 eiro. Biļete dzīvošanai telšu pilsētiņā - 10 eiro. Visas biļetes bez komisijas maksas nopērkamas www.positivusfestival.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja