Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rīgas festivālā uzstāsies leģendārais amerikāņu saksofonists Bobs Mincers

Rīgas festivālā 8. jūnijā VEF Kultūras pilī izskanēs koncerts Bobs Mincers un Latvijas Radio bigbends, kur uz vienas skatuves tiksies džeza mūzikas lielmeistari – Latvijas Radio bigbends saspēlēsies ar īstenu saksofonspēles leģendu Bobu Minceru, kura vārds saistās gan ar Losandželosas spilgto apvienību Yellowjackets, gan Ķelnē bāzēto Rietumvācijas Radio bigbendu, informēja festivāla organizētāji VSIA Latvijas koncerti_.

Bobs Mincers ir īstena saksofonspēles leģenda, izcils atskaņotājmākslinieks un meistarīgs komponists, kura veikumu vairākkārt atzinīgi novērtējuši arī prasīgie Grammy balvas eksperti. Sarakstījis vairāk nekā 500 bigbenda aranžējumus, vairākas džeza mūzikas grāmatas, orķestra un kamermūzikas darbus. Piedalījies vairāk nekā 1000 ierakstos un uzstājies kopā ar daudzām pasaules mēroga džeza zvaigznēm. Boba Mincera vārds jau vairākas desmitgades saistās gan ar Losandželosas spilgto apvienību Yellowjackets, gan Ķelnē bāzēto Rietumvācijas Radio bigbendu, šī amerikāņu mūziķa iezīmīgais saksofonspēles tembrs un neatkārtojāmā enerģija krāšņo neskaitāmus ieskaņojumus, tāpat vairākas no viņa kompozīcijām uzskatāmas par džeza standartiem. Saistošu ieskatu Boba Mincera daudzveidīgajā daiļradē un skatuviskajā harizmā sniegs arīdzan Rīgas festivāla 8. jūnija koncertprogramma VEF Kultūras pilī, kurā ievērojamais talants saspēlēsies ar mūsu pašu džeza lielmeistariem – pieredzes bagāto un jauneklīgi azartisko Latvijas Radio bigbendu.

"Nepacietīgi gaidu sadarbību ar Latvijas Radio bigbendu! Tas vienmēr ir jauns piedzīvojums un prieks strādāt ar mūziķiem no visas pasaules idiomā, ko mēs saucam par bigbenda džezu. Kopā mēs sagatavosim koncertu ar manu oriģinālmūziku un es ceru, ka Latvijas džeza mūzikas cienītāji novērtēs mūsu sniegumu. Man šī sadarbība ir dāvana un es ceru, ka visi būs iedvesmoti un gandarīti par gala rezultātu," tā par gaidāmo koncertu stāsta Bobs Mincers.

Rīgas festivālā būs dzirdami dažādi koncerti:

3. jūnijā Lielajā ģildē - godalgotā Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga 17. sezonas noslēguma koncerts. Diriģenta Normunda Šnē vadībā uzstāsies viens no savas paaudzes spilgtākajiem pianistiem Behzods Abduraimovs un kamerorķestris Sinfonietta Rīga.

9. jūnijā Dzintaru koncertzālē ar aizraujošu un neparastu koncertprogrammu uzstāsies dziedātājs, mūzikas un tekstu autors, producents Jānis Šipkēvics un starptautiski atzītais latviešu pianists Reinis Zariņš. Programmā Jāņa Šipkēvica oriģinālmūzika, Artura Maskata dziesmas ar Jāņa Šipkēvica vārdiem un Andra Dzenīša cikls balsij un klavierēm Baltas dziesmas pasaules pirmatskaņojums.

10. jūnijā Lielajā ģildē būs iespēja izbaudīt spožu programmu pianista Daumanta Liepiņa solokoncertā. Daumants Liepiņš ir neordinārs talants – smalks un iejūtīgs kamermūziķis. Viņa klavierspēle ir tehniski nevainojama, bet interpretācijas – saturiski pārliecinošas un emocionāli piepildītas. Programmā Daumants Liepiņš. Solokoncerts līdzās Pētera Vaska gleznainajiem dabas vērojumiem skanēs Artura Maskata īpaši Daumantam Liepiņam veltīts jaundarbs, kā arī Johannesa Brāmsa dinamiskā un emocionāli nospriegotā Trešā klaviersonāte un 20. gadsimta avangardista Ģērģa Ligeti iespaidīgās etīdes.

15. jūnijā Spīķeru koncertzālē koncertprogrammā Čellu mūzikas šarms uzstāsies astoņi talantīgi čellisti: Guna Šnē, Antons Trocjuks, Māra Botmane, Klāvs Jankevics, Kārlis Klotiņš, Madara Norbūte, Elīza Petrenko, Dace Zālīte-Zilberte. Neparastajā programmā skanēs Maksa Bruha, Gabriela Forē, Dāvida Popera, Morisa Ravela, Štefana Šradera, Svantes Henrisona un Džovanni Solima mūzika.

21. jūnijā Dzintaru koncertzālē Rīgas festivālu noslēgs krāšņa satikšanās uz skatuves – Maestro Raimonds Pauls, aktieris Andris Keišs, dziedātāja Paula Saija un Latvijas Radio bigbends. Programmā Raimonda Paula oriģināldarbi un džeza mūzika.

Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Festivāla mājaslapa: www.rigasfestivals.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja