Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skyforger ar lielkoncertu atzīmēs albuma Kauja pie Saules 20 gadu jubileju

Pirms divdesmit gadiem klajā nāca latviešu folkmetāla apvienības Skyforger albums Kauja pie Saules, kas uzskatāms par būtisku pagrieziena punktu ne vien pašas grupas, bet arī visas Latvijas metālmūzikas attīstībā. Atzīmējot albuma apaļo gadskārtu, jūnijā gaidāmā festivāla Zobens un Lemess viens no kulminācijas punktiem būs Skyforger lielkoncerts, kur Kauja pie Saules izskanēs pilnā apjomā, portālu Diena.lv informēja festivāla pārstāvis Valdis Bērzvads.

Ceturtais mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivāls Zobens un Lemess šovasar pārceļas no Sēlijas uz Zemgales līdzenumiem, un no 15.līdz 17. jūnijam pulcēs smagās mūzikas un tautas tradīciju cienītājus gleznainajā Bauskas pilskalnā. Kā norāda pasākuma organizatori, festivāla viens no galvenajiem mērķiem ir "tautas gara mantu izcelšana un saglabāšana, tieši tāpēc ik gadu tajā uzstājas mūziķi, kuru daiļrade neatraujami saistīta ar folkloru un vēsturi, kā arī notiek dažādas vēsturiski izglītojošas aktivitātes".

Folkmetāla izpildītāji Skyforger ar savu pirmo studijas albumu Kauja pie Saules, kas izdots 1998.gadā, pavēra Latvijas metālmūzikai jaunu dimensiju, sasaistot mūsdienīgas muzikālas izpausmes ar latviešu tautas vēsturi. Seno karavīru garā tapuši skatuves tērpi, autentiski fakti kā iedvesmas avots – albuma tapšanā izmantota Atskaņu hronika -, un tautas dziesmu organiska iekļaušana oriģinālmateriālā padarīja albumu Kauja pie Saules par vienu no nozīmīgākajiem Latvijas metāla ierakstiem, kas piedzīvoja arī starptautisku atzinību. Savukārt Skyforger pamatoti tiek uzskatīti par vienu no spēcīgākajām folkmetāla grupām ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā, pulcējot fanus vai visos pasaules kontinentos.

Festivālā Zobens un Lemess albums tiks nospēlēts pilnā garumā, piedalīsies arī dažādi viesmākslinieki, tiks izmantotas dekorācijas un uguns izrāde, radot īpašu, senatnes apdvestu atmosfēru.

Festivāla mākslinieku sarakstā jau izsludināti arī pagāniski metāliskie somi Moonsorrow, ķeltu folkmetāla apvienība Cruachan no Īrijas, baltkrievu pagānmetālisti Gods Tower un folkmetālisti Folcore, lietuvieši Ūkanose, kā arī pašmāju tumši eksperimentālā folka apvienība Rāva un daudzi citi. Organizatori sola, ka festivāla mākslinieku saraksts tuvākajā laikā tiks būtiski papildināts. 

Tāpat festivālā notiks seno amatnieku meistarklases, lekcijas un eksperimentālās arheoloģijas darbnīcas, apmeklētāji varēs nolūkoties vēstures rekonstrukcijas klubu piedāvātos cīņu paraugdemonstrējumos un vērot krāšņas ugunsskulptūras.

Nakšņošana festivālā paredzēta apsargātā telšu pilsētiņā, kas tiks izvietota norobežotā laukumā festivāla teritorijā. Uz vietas būs pieejami visi nepieciešamie pakalpojumi, tostarp labierīcības, kvalitatīva ēdināšana, atspirdzinoši dzērieni, medpunkts, kā arī veldzēties gribētājus gaidīs gleznainās Mūsas un Mēmeles pludmales.

Biļetes uz festivālu Zobens un Lemess 2018 jau var iegādāties iepriekšpārdošanā TicketShop.lv. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja