Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sonntags Legion jauns singls un albuma atvēršanas svētki

Šī gada 17. maijā, Kultūras pilī Ziemeļblāzma norisināsies rokkamerorķestra Sonntags Legion jaunākā albuma Gute Nacht In The Middle Of The Sea atvēršanas svētki kopā ar apvienību Eschatos, kuru svinību iemesls ir ieraksta Mære iznākšana vinila formātā. Gaidot koncertu, Sonntags Legion piedāvā jaunāko kompozīciju In the Dark Outside My House, kas tiek iekļauta šīs nedēļas Radio NABA Latvijas mūzikas topa jaunumu sarakstā, informē Radio NABA pārstāvji.

Muzikālo apvienību Sonntags Legion veido mūziķi no vairākiem Latvijas neatkarīgās mūzikas scēnā zināmiem ansambļiem – Soundarcade, S.I.L.S., Inokentijs Mārpls, Tesa, Band versus Music. Sonntags Legion skanējumā oriģināli apvieno psihedēlijas, postgrunge, folka un akadēmiskās kamermūzikas elementus. Grupas daiļradi raksturo gan trīsminūšu instrumentālas liriskas poēmas, gan vairāk nekā desmit minūšu garas "sačakarētas" simfonijas, kurās sprēgā un kauc ģitāras, virpuļo un skumji čīkst stīgu aranžijas, un skan dziedājumi par nemieru, sapņiem, atelpas un spēka meklējumiem. Savu debijas albumu Acid Rain Will Eat Our Culture izdeva 2010. gadā Naba Music/ Melo records paspārnē, savukārt no gaidāmā albuma iepriekš tika izdoti divi singli Schwarze Schlange Mahlte Mehl un Morgen, Übermorgen, Niemals
 

Šobrīd plašākai sabiedrībai ir pieejams arī Sonntags Legion jaunākais singls no jaunā albuma: https://soundcloud.com/nabamusic/sonntags-legion-in-the-dark-outside-my-house

Eschatos ir latviešu black metal apvienība, kas pazīstama ar piesātinātām dzīvajām performancēm un neparasto pieeju žanram. Apvienojot melno metālu, post metālu, smagas elektroniskas tekstūras un daudzšķautņainas vokālas izpausmes, Eschatos veido unikālu skanējumu, kas aizved klausītājus piesātinātā audiālā ceļojumā. Apvienības aizsākumi meklējami 2012. gadā un tā līdz šim izdevusi trīs ierakstus – Hierophanies (2013), The Grand Noir (2015), un Mære (2017). Eschatos apvieno mūziķus no Latvijas andergraunda, kā arī no starptautiskiem projektiem Pulse of Nebulae un Black Earth Black Sky. Pirmie divi albumi izdoti ASV ierakstu kompāniju Starwolf Records un Flesh Vessel paspārnē kasešu un vinila formātos. Ieraksta Mære plate tapusi mūziķu pašu spēkiem sadarbībā ar mākslinieci Laimdotu Malli Steķi, kas, kokgrebuma tehnikā, veidoja izdevuma vākus. Katru plati rotā divi - melns un balts, kokgrebuma oriģināli.

Sonntags Legion albums Gute Nacht In The Middle Of The Sea būs pieejams vinila plates un CD kompletācijā, ierakstu izdod NABA Music/ Melo Records kopā ar jauno mūzikas izdevniecību Mier aim, savukārt ASV tirgū albuma virzību veiks Fluttery records.

Atklāšanas pasākums norisināsies Kultūras pils Ziemeļblāzma lielajā zālē (Ziemeļblāzmas iela 36, Rīga), sākums plkst. 19.00, ieeja brīva.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja