Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tautumeitas uzstāsies vadošajā Eiropas mūzikas industrijas konferencē – festivālā Eurosonic

Etnomūzikas grupa Tautumeitas ir saņēmusi uzaicinājumu uzstāties vadošajā Eiropas mūzikas industrijas konferencē – festivālā Eurosonic, kurš norisinās 2023. gada janvārī Nīderlandes pilsētā Groningenā, informēja grupas pārstāve Guna Zučika.

Eurosonic ir īpašs ar to, ka tā pamat uzstādījums un mērķis ir Eiropas grupu rotācija Eiropas festivālos. Kā stāsta grupas menedžmenta kompānijas Every Little Thing vadītāja Guna Zučika: "Mūsdienās robežas starp mūzikas žanriem saplūst un daudzos festivālos, ieskaitot tādus Eiropas vadošos pasākumus kā Sziget vai Glastonbury – visos atrodas vieta pasaules mūzikai – reizēm tai būs pat atvēlēta atsevišķa skatuve. Šī būs lieliska iespēja parādīt grupas Tautumeitas unikālo skanējumu un priekšnesumu Eiropas mūzikas festivālu kuratoriem."

Savukārt Latvijā grupa Tautumeitas ir uzsākusi savu jaunākā albuma Skrejceļš rudens koncerttūri, kuras ietvaros jau ir nospēlēti koncerti Daugavpilī, Alūksnē un Valmierā, bet nākamie koncerti paredzēti 4. novembrī Talsos, 5. novembrī Liepājā, 20. novembrī Rīgā, 24. novembrī Jelgavā, 25. novembrī Ādažos un 26. novembrī Cēsīs. Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties: https://linktr.ee/tautumeitas

Aktuālais albums Skrejceļš, ar kura programmu grupa Tautumeitas devusies tūrē, iznāca šī gada aprīlī. Tas veidots kopā ar jau ilglaicīgo grupas mūzikas producentu Reini Sējānu, zviedru producentu Povelu Olsonu (strādājis ar grupu Prāta vētra) un Arni Račinski. Albumā apkopotas 14 dziesmas, ieskaitot tādas dziesmas kā Muoseņa, Guli guli, Panama un Mežā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja