Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Amber Sound Brass atkal ar džezu festivālā Liepājas vasara

15. augustā plkst. 19 Liepājas Promenade Hotel Hika zālē festivālā Liepājas vasara klausītājiem būs iespēja dzirdēt jau iemīļoto Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) metālpūšamo instrumentu ansambli Amber Sound Brass, šoreiz - kvinteta sastāvā, pastāstīja LSO sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

"Festivāla Liepājas vasara koncertprogrammai esam izvēlējušies labākos skaņdarbus, kas rakstīti metālpūšamo instrumentu kvintetam. Jāatzīmē, ka šāds repertuārs ir diezgan ierobežots, tāpēc ņēmām to, kas vislabāk skan un kas visvairāk varētu patikt mūsu klausītājiem," stāsta trompetists Jānis Ivuškāns.

Amber Sound Brass kvinteta izpildījumā festivālā skanēs džezs, regtaims, arī daži kino mūzikas skaņdarbi un aranžijas. Instrumentu salikums šoreiz mazliet neierasts – tubas vietā koncertā klausītāji dzirdēs bastrombonu LSO lieliskā trombonista Māra Zondaka rokās. Kvinteta sastāvā muzicēs arī trompetisti Jānis Ivuškāns un Viktors Hrustaļovs, mežradznieks Mārcis Auziņš un trombonists Artūrs Hrustaļovs.

"Metālpūšamo instrumentu grupa LSO ir izcila. Māri Zondaku savā pamatsastāvā savulaik ļoti vēlējās redzēt slavenais Marijas teātra simfoniskais orķestris, Artūrs Hrustaļovs pagājušo gadu uzvarējis Jurjānu konkursā. Jāpiebilst, ka Liepājas publika jau sen ir iemīļojusi Amber Sound Brass ansambli. Sajūsmina tas, ka mūsu kolektīva skanējumu ir ievērojami uzlabojis Liepājas Domes dāsnais instrumentu dāvinājums," saka LSO vadītājs Uldis Lipskis.

Neatņemama festivāla Liepājas vasara kamermūzikas koncertu sastāvdaļa ir harizmātiskais konferansjē Dzintars Jurgelaitis, kas, kā vienmēr, pastāstīs gan par mūziku, gan par tās izpildītājiem.

Klasiskās mūzikas festivāls Liepājas vasara Liepājā norisināsies līdz pat 30. augustam. Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs. Plašāka informācija: www.lso.lv un www.liepajasvasara.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja