Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Amerikāņu grupas Wolf Eyes koncertu Rīgā atklās +K+M+B un Zolitude

Ceturtdien, 13. jūnijā, plkst 20.00 bārā 1983 (Vagonu ielā 21) uzstāsies viena no mūsu laika atpazīstamākajām trokšņu mūzikas grupām – amerikāņu apvienība Wolf Eyes. Koncertu atklās starpdisciplinārā mākslinieku apvienība +K+M+B (Kristians Brekte, Modris Svilāns, Māris Butlers), kā arī mākslinieku Viktora Timofejeva un Kaspara Groševa elektroniskās mūzikas projekts Zolitude.

Pasākums ir daļa no nepieradinātās mūzikas biedrības Skaņu mežs rīkotās koncertsērijas 1-2 cauri! 

+K+M+B savu darbību uzsāka jau 2019. gadā, radot skaņu celiņu režisora Toma Treiņa izrādei Purva bērni (Dailes teātris). Visus trīs māksliniekus pamatā vieno interese un aizrautība ar skaņas pētniecību, un savos projektos viņi skaņas esenci tiecas atspoguļot no visdažādākajiem rakursiem – gan objektu mākslas, gan performances un koncertu, gan tehniskās izpētes formā. 2020. gadā apvienība +K+M+B kopīgi jau piedalījusies festivālā Optižūns un 12. Industriālās mūzikas festivālā Kūcvāls, kā arī izstrādājuši performanci Corpus Gasum, kopīgi veidojuši skaņas objektus vizuālās mākslas izstādei ALL’ARM (Rīgas mākslas telpa) un lielizmēra skaņas instalāciju Brīwības Zwani Tēlniecības kvadriennālei. 

Projektā Zolitude ietilpst Rīgā dzīvojošais mākslinieks Kaspars Groševs un Ņujorkā dzīvojošais latviešu mākslinieks Viktors Timofejevs. Viņu pirmo kopdarbu - albumu ar tādu pašu nosaukumu (Zolitude) - 2016. gadā publicēja britu izdevniecība Quantum Natives. Medijs The Wire magazine šīs relīzes sakarā rakstījis sekojošo: "Viktors Timofejevs un Kaspars Groševs skaniski piedāvā daļēji fiktīvu topogrāfisku karti, kurā var atpazīt gan mikrorajonu, kam par godu nosaukts projekts, gan pelēku, abstraktu tuksnesi.” 

Amerikāņu medijs The Fader grupu Wolf Eyes pērn raksturojis kā "leģendāru", savukārt britu izdevums The Guardian uzsver, ka tā “jau gadiem apdraud klausītāju bungādiņas”.

Wolf Eyes ir pietuvojušies atpazīstamībai popkultūrā vairāk nekā jebkura cita mūsdienu trokšņu mūzikas grupa – viņu mūziku publicējis rokmūziķa Džeka Vaita (Jack White) leibls Third Man Records, kā arī izdevniecība Sub Pop, kas cita starpā publicējusi grupas Nirvana ierakstus. Grupas "vishipsterīgākajā" periodā mūzikas kritikas medijs Pitchfork regulāri apbalvoja Wolf Eyes albumus ar uzsvērti pozitīvām recenzijām (veseliem pieciem grupas albumiem piešķirtas 8 balles).

Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties www.bilesuserviss.lv.

Vairāk informācijas: www.skanumezs.lv 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Labs starts. Intervija ar dziedātāju Etīnu Saulīti

"Mans vislielākais ieguvums ir Latvijas kontekstā – esmu pamanīta, par mani sāk interesēties. Tas nozīmē, ka aktīvāk varēšu sākt piedalīties Latvijas koncertdzīvē," pēc veiksmīgās dalības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja