Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Apvienojas mūzikas industrijas giganti

Mūzikas industrijas milži "Ticketmaster" un "Live Nation"  gatavojas apvienoties, izveidojot jaunu kompāniju "Live Nation Entertainment", ziņo ārzemju mediji.

2,5 miljardus ASV dolāru vērtais līgums starp biļešu tirgotājiem un koncertu organizatoriem radīs iespēju izveidot "pasaulē lielāko izklaides pasākumu organizētāju kompāniju", teikts abu sadarbības partneru izplatītajā paziņojumā.

"Live Nation" jau līdz šim ir pamatīgi mainījusi mūzikas biznesa pamatus, noslēdzot vairākus miljonus dolāru vērtus līgumus ar tādām zvaigzēm kā Madonna un Jay-Z.

Madonnas kontrakts ar "Live Nation", kas tika parakstīts 2007.gada oktobrī, paredzēja, ka "Live Nation" nodarbosies ar visu, kas saistīts ar Madonnas muzikālo darbību, to skaitā albumu izdošanu, turneju organizēšanu, suvenīru un DVD tirgošanu. Amerikāņi "Live Nation" pagājušogad arī sāka ielaušanos britu mūzikas tirgū, noslēdzot sadarbības līgumu ar festivālu "T in the Park" un "Hydro Connect" organizētājiem.

Tagad "Live Nation" grasās nostiprināt savas pozīcijas mūzikas industrijā, apvienojoties ar "Ticketmaster", vienu no lielākajiem biļešu tirgotājiem, tādejādi radot firmu, kas no sākuma līdz beigām nodrošinās koncertu organizēšanu.

Taču, lai arī "Live Nation" izpilddirektors Maikls Rapino norādījis, ka šāda veida darbība būs ļoti izdevīga koncertu apmeklētājiem, ir arī skeptiķi. Brūss Springstīns jau paziņojis, ka šāda veida darbība radīs monopolstāvokli biļešu tirdzniecībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja