Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ar koncertu Saulgrieži à la carte LNSO klaviertrio atzīmēs piecu gadu jubileju

Atzīmējot pastāvēšanas piekto gadadienu, 21. decembrī pl. 19, koncertā Saulgrieži à la carte uz Lielās ģildes skatuves kāps LNSO klaviertrio – vijolnieks Indulis Cintiņš, čelliste Dace Zālīte un pianists Mārtiņš Zilberts, informēja orķestra pārstāve Anna Babre.

Koncertā Saulgrieži à la carte būs iespējams baudīt divus klasiskās mūzikas superhitus – Latīņamerijas tango ritmiem piesātināto Argentīnas komponista Astora Pjacollas skaņdarbu Četri gadalaiki un klasiska klaviertrio skanējumu Franča Šūberta Foreļkvintetā. Būs arī jaundarbs – ambiciozā pašmāju komponista Platona Buravicka veltījums LNSO klaviertrio Jauna rindkopa.

Mārtiņš Zilberts par koncertu: ”Mūsu trio piektās dzimšanas dienas programmu vēlējāmies īpašu un nedaudz atšķirīgu gan muzikālā satura, gan stilistikas un noskaņas ziņā. Jaundarbs atskaņotājiem vienmēr ir satraucošs notikums, ļoti liels prieks par komponista Platona Buravicka dāvanu mums! Tāpat esam priecīgi kopā ieskatīties tango meistara Astora Pjacollas mūzikas pasaulē, kas iepriekš iepazīta citos radošos projektos. Savukārt Šūberta kvintets ir īpašs skaņdarbs kamermūzikas vēsturē, un tā atskaņojumā mūsu trio pievienosies divi lieliski LNSO mūziķi – altu grupas koncertmeistara vietnieks Pēteris Trasuns un pirmais kontrabasists Oskars Bokanovs. Esam priecīgi kopā ar viņiem un klausītājiem šajos saulgriežos svinēt mūzikas mīlestības svētkus.”

Jaunās paaudzes latviešu komponista Platona Buravicka LNSO klaviertrio sarakstītais skaņdarbs Jauna rindkopa stāsta par industrializācijas laikmeta problēmām – cilvēku un viņa ikdienu, cilvēka kaislībām, emocijām un visu glābjošo garīgumu, kas palīdz cilvēkam izdzīvot un atrast sevī spēkus katru dienu iesākt jaunu savas dzīves rindkopu.

Platons Buravickis mācijies kompozīciju pie Pētera Vaska un absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, kur studēja pie Selgas Mences. Buravickis raksta mūziku plašā žanriskā un stilistiskā amplitūdā, arī kinomūziku – viņš sacerēja oriģinālmūziku ikoniskās mēmās filmas Safety Last izrādīšanai, kad LNSO bija kā šīs filmas tapieris. 

Biļetes uz koncertu Saulgrieži à la carte var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un mājaslapā bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja