Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ar skaņas instalāciju pievērš uzmanību neatkarīga interneta radio nepieciešamībai

Galerijā Alma interneta audio projekts Tīrkultūra izstādē Unexpected Sources Audio Gallery izveidojis jaunu radio mākslas instalāciju, kas tapusi sadarbībā ar digitālo partneri - tehnoloģiju inovāciju uzņēmumu LMT.

Instalāciju veido 20 interneta radio platformu atskaņojums mobilajās ierīcēs, novietotas uz statīviem, kas raida globālus skaņu rokrakstus – pasaulē atzītu dīdžeju un melomānu veidotas epizodes, lai pievērstu uzmanību patstāvīga un neatkarīga interneta radio nepieciešamībai Rīgā.

Projekta veidotāju iecere ir kopā ar Rīgas kultūrvides personībām veidot radio ar savu rokrakstu - fiksēt un atspoguļot atšķirīgu Rīgas kultūras dzīves veidošanas pieeju, kas balstīta uz dažādām skaņu kombinācijām, tās izpēti, mūzikas žanriem, sarunām un atšķirīgām tekstu formām.

Atklāšanas dienā, 5. oktobrī, sākot no plkst. 16, instalāciju bagātinās izmeklētas skaņu ierakstu virknes, ko veidos vairāki skaņu mākslinieki - Andris Indāns, Toms Auniņš un komponists Krists Auznieks, kā arī māksliniece un fotogrāfe Annemarija Gulbe.

Pasākumu būs iespējams vērot klātienē Tērbatas ielā 64, kā arī tiešraidē interneta vietnē www.tirkultura.net un www.mixcloud.com/live/tirkultura

Negaidīto avotu audio galerija ir skaņu instalācija un organisks paplašinājums radio pārraidei, kas ik nedēļu trešdienu vakaros klausāma Latvijas Radio 3 Klasika ēterā un interneta vietnē www.tirkultura.net. Augusta sākumā atklātajā izstādē galerijā Alma un interneta vietnē www.tirkultura.net ir pieredzamas dažādu mūzikas un mākslas personību īpaši sagatavotas viesepizodes.

Galerija klausītājiem ir atvērta 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā vietnē www.tirkultura.net un pieejama bezmaksas mobilajā aplikācijā. Rudenī dokumentētais materiāls tiks translēts un atskaņots atsevišķās epizodēs tiešsaistē un iknedēļas pārraidēs trešdienu vakaros LR3 Klasika.

Tīrkultūra ir nevalstiska, starpdisciplināra laikmetīgās kultūras platforma, kuras galvenais izteiksmes līdzeklis ir skaņa. Tā aizsākās 2015. gadā kā radiopārraide komercradio ēterā Rīgā, Latvijā. Tās dibinātāji ir modes mākslinieks Rolands Pēterkops, skaņu mākslinieks Reinis Semēvics un mūziķis Jānis Šipkēvičs. Šobrīd Tīrkultūras kodolu veido modes mākslinieks Rolands Pēterkops, skaņu mākslinieks Reinis Semēvics, mākslas producentes Linda Pēterkopa, Māra Žeikare un Laura Adamoviča.

Negaidīto avotu galerija ir nekomerciāla un neatkarīga interneta audio galerija, kuras mērķis ir veicināt Latvijas kultūras vides attīstību un tās sasaisti ar starptautisko laikmetīgās mūzikas, mākslas un kultūras kontekstu, sadarboties ar dažādu mākslas jomu pārstāvjiem un institūcijām Latvijā un ārvalstīs un producēt alternatīvas jaunākās mūzikas radio pārraides un koncertnotikumus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja