Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Arstarulsmirus laiž klajā jaunu dziesmu Šaurā lokā

Noslēdzot radoši produktīvu gadu, mūziķis Arstarulsmirus publisko jaunu, pašironisku skaņdarbu un videoklipu Šaurā lokā. Dziesmā tiek apdziedāta noskaņa, kas, autoraprāt, raksturo 2020. gada beigas.

"Mūsu šogad piedzīvotie notikumi vairāku paaudžu kontekstā ir pirmreizīga un izaicinoša pieredze, jo praktiski katram no mums tajā ir ārkārtīgi daudz nezināmā. Man radās iedvesma šo neparasto noskaņu, kuru izjūtu, iemūžināt mūzikā un rīmēs, kamēr tā vēl ir svaiga, nevis mājo senās atmiņās," par dziesmas tapšanas motivāciju dalās Arstarulsmirus. 

"Nolēmu sarakstīt kompozīciju, kurā pašironiskā un tiešā veidā būtu izceltas dažas ar šo periodu saistītas blaknes. Piemēram, jaunā prasme, ko pamazām attīstām - atpazīt līdzcilvēkus tikai pēc acīm. Dziesmā centos uzsvērt arī to faktu, ka ikdienas saskarsmē ar tik lielu nezināmā daudzumu, mēs nepārprotami esam kļuvuši rūdītāki. Cerams, ka šis rūdījums mūsos saglabāsies vēl ilgi," turpina mūziķis.

Papildvokālu partijas dziesmā izpilda Laima Dimanta, Madara Orola, Rihards Bērziņš, Lauris Valters, Katrīna Dimanta un Alise Critchley. Lai paspilgtinātu skaņdarba vēstījumu, tika izveidots rotaļīgs un simbolisku vizuālo vēstījumu bagāts videoklips, kura autori ir Andrejs Skurjats un Arstarulsmirus.

"Dziesmā un klipā ir uzsvērtas arī tās paralēles, kas iezīmējas starp mūsu tautai raksturīgajiem tradicionālajiem gadumijas maskošanās rituāliem un tagadni, kad gada noslēgumā visapkārt tiek valkātas sejas maskas, lai pasargātu citus no vīrusa. Tā nu sanāk, ka laiki, priekšstati un pieejas mainās, bet nemainīgi paliek mūsu centieni radīt drošu vidi sev un saviem līdzcilvēkiem. Un maskām šajos centienos vēl joprojām ir ievērojama loma," komentē Arstarulmsirus. 

Martā mūziķis izdeva albumu Skatu punkti, kas ir pirmais no gaidāmo četru Vēlējuma dziesmu albumu cikla. Pašlaik Arstarulsmirus strādā pie otrā albuma materiāla, kas līdz klausītājiem nonāks nākamā gada pavasarī.

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja