Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Astro mūzikas nometne Ķīnā

Grupa Astro"n"out nospēlējusi veiksmīgu koncertu sēriju Pekinā un Šanhajā


Nedēļas sākumā no Ķīnas atgriezās grupa Astro"n"out, kas tur nospēlējusi vairākus veiksmīgus koncertus. Kā stāsta grupas soliste Māra Upmane, uz Ķīnu astronauti devušies spēlēt rokmūzikas festivālā Midi Music Festival — par šādu iespēju esot jāsaka paldies Latvijas vēstniecībai Ķīnā. Māra arī piebilst — tieši Ķīnā, ik vakaru spēlējot koncertus, viņi sajutušies kā mūziķi, kam nav ik diena jāsadala dažādos darbos un ir iespējams pievērsties tikai muzicēšanai, tāpēc paši šīs deviņas dienas nodēvējuši par mazo Astro mūzikas nometni.

Taču, lai arī sākotnēji plānots nospēlēt koncertu festivālā, kā arī uzstāties vēl piecos klubos, viss izvērties citādi. Pāris dienu pirms došanās uz Ķīnu festivāla organizatori paziņojuši — festivāls nenotiks. Dziedātāja spriež, ka šāds lēmums pieņemts politisku apsvērumu un olimpisko spēļu dēļ, jo jau Bjorka pirms pāris mēnešiem saniknojusi Ķīnas varas iestādes, koncerta laikā spontāni paužot atbalstu Tibetai. Tāpēc ārzemju mūziķi plašajā tautas republikā neesot gaidīti. Kaut nākamajā dienā ziņots, ka festivāls tomēr notiks, šaubas par tā norisi neesot zudušas līdz izbraukšanas dienai. Kā izrādījies, lai arī Ķīnā festivāls Midi Music Festival ir lielākais rokmūzikas pasākums, tomēr tas noticis pa pusei legāli — kā pasākums ar nosaukumu Midi Music Festival Party. Tieši tikpat klusiņām tas noticis Šanhajā. Māra arī piebilst, ka Tibetas neatkarība nudien neesot Ķīnas jauniešu iemīļotākais sarunu temats — viņi esot neapmierināti par to, ka Eiropa jaucas lietās, par kurām tai neesot nekādas daļas.

Ķīnā festivāli notiekot netipiski — mūziķi sāk spēlēt ap pusdienas laiku, un vakarā ap deviņiem ballīte jau beigusies. Tomēr viņiem radusies iespēja nospēlēt papildu koncertu, kad nokāpuši no festivāla skatuves, viņus uzaicinājuši spēlēt klubā. Publika bijusi atsaucīga, un Astro"n"out saņēmuši tādu enerģijas lādiņu, ka atklājuši sevī pat ļoti netipiskas smagā roka iezīmes. Māra smej, ka esot sevi pieķērusi pat rūcam mikrofonā! Šanhajas mūzikas klubā koncertu klausīties ieradušies arī tur dzīvojošie jaunieši — par godu viņiem nospēlētas arī dziesmas latviešu valodā.

Māra gan atzīst, ka Ķīnā angļu valodu zina ļoti maz. Taču valsts viņai šķitusi interesanta — gan pagaršotas vaboles, gan iegādāti "īsti ķīniešu aksesuāri". Visvairāk viņa ir pārsteigta par to, ka Ķīnā pavisam nejūtot olimpisko spēļu tuvošanos.

Šis raksts publicēts 10.maija laikrakstā "Diena"

Skatieties fotogaleriju "Astro mūzikas nometne Ķīnā" 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja