Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Atklās Mārtiņa Freimaņa piemiņas vietu un dzejas grāmatu

Mārtiņdienā, 10. novembrī plkst. 14 mūziķa Mārtiņ Freimaņa dzimtajā Aizputē tiks atklāta viņa piemiņas vieta, un tajā pašā dienā Aizputē un Rīgā tiks prezentēta arī viņa otrā dzejas grāmata - sapnis, ko dzīves laikā M. Freimanim neizdevās piepildīt.

Kā portālam Diena.lv pastāstīja Mārtiņa Freimaņa fonda pārstāve Agrita Bikaviņa, Mārtiņdienu mūziķis vienmēr pavadīja, rīkojot īpašus svētkus un dažādas ēverģēlības - sākot ar paša gatavotu cepeti un bluķa vilkšanu pa Stabu ielu, beidzot ar jautru muzicēšanu draugu lokā.

Pieminekļa izveide bija pirmais un galvenais mērķis, ko šogad apņēmās paveikt Mārtiņa Freimaņa fonds. Līdzekļi šim nolūkam tika ziedoti piemiņas koncertā Arēnā Rīga 11. martā, un turpmāk M. Freimaņa atdusas vietā Aizputē sliesies skaists akmens, kurā kā simbolisks tēls atveidota M. Freimaņa sirds.  

Pieminekļa autors ir mūziķa draugs Uldis Zariņš - pieredzējis tēlnieks, kurš regulāri piedalās Eiropas lielākajos smilšu un ledus skulptūru festivālos. Daudzi grupas Tumsa fani noteikti atceras U. Zariņa veidoto ledus suni, kas gozējās uz skatuves turnejas Suns koncertos.

Pēc pieminekļa atklāšanas viesi un preses pārstāvji ir aicināti uz starpnozaru mākslas grupas Serde rezidenci Aizputē, kur notiks M. Freimaņa otrā dzejas krājuma Cilvēks parastais un viņa dienasgrāmata atvēršanas svētki.  

Grāmatu M. Freimanis bija plānojis jau sen, arī manuskripts bija jau sagatavots, taču to izdot viņš nepaspēja. Ciešā sadarbībā ar mūziķa draugiem, krājums izveidots atbilstoši autora iecerei - līdzās dzejas rindām lasāma arī M. Freimaņa un viņa draugu dienasgrāmata. Arī krājuma mākslinieci Zani Ernštreiti izvēlējies pats M. Freimanis. Grāmata tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Nice Place atbalstu, to izdevis Mārtiņa Freimaņa fonds.

M. Freimaņa zīmē Mārtiņdiena tiks atzīmēta arī Rīgā - īpaši grāmatas atvēršanas svētki notiks klubā pie Ltipa Raiņa Bulvārī 21, kur risināsies radio SWH dzīvās mūzikas raidījums Radio Bihne. Tas būs skatāms un klausāms arī radio SWH ēterā un mājas lapā – 10. novembrī plkst. 19 uzstāsies grupas Livido un The Afternoon, bet no plkst. 20 M. Freimaņa jaunās grāmatas dzejoļus lasīs aktrise Anna Šteina un muzicēs M. Freimaņa draugi - Olga Rajecka, Kārlis Būmeisters, grupas Putnu Balle un PeR. Pasākumu vadīs Fredis. Ieeja Radio Bihnē būs bez maksas un uz pasākumu laipni aicināti visi M. Freimaņa talanta cienītāji un draugi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja