Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atzīmējot Starptautisko dejas dienu, Jersika Records izdod kompozīcijas кроме музыки video

Ceturtdien, 29. aprīlī, visa pasaule svin UNESCO Starptautisko dejas dienu, un tai par godu izdevniecība Jersika Records laiž klajā jaunu mūzikas video projekta klausies kompozīcijai кроме музыки (ārpus mūzikas).

Dzejai un improvizētai mūzikai šoreiz pievienojas arī laikmetīgā deja: šajā video horeogrāfs un dejotājs Nauris Miķelis Goba piešķir vēl vienu jaunu dimensiju mūziķu mākslinieciskajam vēstījumam. Video kompozīcijai кроме музыки, kas kopš šodienas pieejama visās lielākajās straumēšanas platformās, ir kļuvis par pirmo priekšvēstnesi maijā gaidāmajai klausies vinila skaņu platei 9, analogi ierakstītai 2020. gada augustā Ventspils koncertzālē Latvija.

Video kompozīcijai кроме музыки (ārpus mūzikas) filmēts vēsturiskajās Rīgas Skaņu ierakstu studijas telpās bijušajā Reformātu baznīcā: Mareka Amerika radošo ideju īsteno horeogrāfs un dejotājs Nauris Miķelis Goba un operatori Teo Ponsē (Francija) un Zigmārs Zilgalvis. Kompozīcija ar Aleksandras Lines dzeju un Edgara Cīruļa un Alberta Reinholda Estergora (Dānija) mūziku vēsta par patversmes un sava iekšējā balansa meklēšanu mūzikā — arī brīžos, kad apkārtējā pasaule brūk pārāk strauji.

Nauris Miķelis Goba ir laikmetīgās dejas horeogrāfs un dejotājs. Ikdienā piedalās pašmāju un starptautiskajos video projektos, teātra izrādēs un citās sadarbībās. Šajā projektā Nauris centās likt uzsvaru uz apkārt esošo vidi un tās iekļaušanu kustībā, izmantojot improvizācijas paņēmienus: "Noklausoties skaņdarbu vairākas reizes, radās ideja par virzienu, kurā vest improvizācijas materiālu. Turpinājumā, kā jau lielākajā daļā mākslas veidu, virsroku ņēma praktizēšana." 

Teo Ponsē ir franču videogrāfs un spēļu izstrādātājs, pirms dažiem gadiem pārvācies uz dzīvi Rīgā no Parīzes, kur bija darbojies mūzikas video nozarē. Šajā projektā viņi kopā ar Zigmāru Zilgalvi ar platleņķa objektīva kadru un tuvu intīmu plānu palīdzību mēģināja parādīt Rīgas Skaņu ierakstu studijas telpu, izmantojot jaunas tehnoloģijas un iemūžinot laikmetīgo deju, kas radīta mūzikai un tekstam, arī video formātā.

klausies vinila plate 9 izdevniecībā Jersika Records nāk klajā 2021. gada 14. maijā. Tikmēr kompozīcija кроме музыки tika iekļauta arī oficiālajā Jazz in Latvia 2021 izlasē - tā tiks radīta latviešu un ārzemju klausītājiem un mūzikas cienītājiem lielākajā Eiropas džeza notikumā jazzahead!, kas digitāli sācies jau šodien.

klausies ir spoken word jeb runātās dzejas (latviešu, krievu un angļu valodā) un improvizētās mūzikas projekts, kur latviešu dzejniece Aleksandra Line muzikāli satiekas ar latviešu pianistu un komponistu Edgaru Cīruli un dāņu kontrabasistu un komponistu Albertu Reinholdu Estergoru, lai kopā veidotu stāstus. 2020. gada augustā par spīti pasaulē notiekošajam Ventspils koncertzālē Latvija notika klausies analogais skaņu plates ieraksts ar dzīvajiem klausītājiem zālē - atvērtajā ierakstu sesijā mūzikas izdevniecība Jersika Records ir iemūžinājusi deviņas kompozīcijas un encore, kas tiks iekļautas vinila platē 9.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja