Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

AUDIO: Lietuviešu grupa "Skamp" atgriezīsies Latvijā

Atzīmējot 10 gadus uz skatuves, ceturtdien, 11.decembrī Arņa Medņa klubā “City Jazz Club” lietuviešu grupa "Skamp" ar koncertu prezentēs savu jauno albumu “Kažką?!” jeb “Say What?!”, informē Jānis Penka, "Platforma Music".

Viena no kosmopolītiskākajām Lietuvas grupām – pop / funk / hip-hop stilā spēlējošie "Skamp" šogad atzīmē savu 10. dzimšanas dienu. Īru dziedātāja Ērika Dženingsa, āfrikāņu izcelsmes lietuviešu producents un ģitārists Viktors “Vee” Diavara un lietuviešu reperis Viļus “Willux” Alesius pirmoreiz uz Lietuvas mūzikas skatuves sevi pieteica 1998.gadā ar savā oriģinālajā stilā ieturēto kaverversiju Džordža Geršvina dziesmai “Summertime”.

Ar savu jauno albumu “Kažką?!” "Skamp" atgriežas pie saviem klausītājiem Latvijā. No 11.decembra albums mp3 formātā pieejams interneta vietnē www.PlatformaMusic.lv un šomēnes sekos arī albuma CD versija. Albumā iekļautas 12 dziesmas, viena no kurām – “Always Too Much” – tikko nonākusi arī Latvijas radio stacijās.

“Beidzot esam piepildījuši savu sapni un jauno albumu ierakstījuši pilnībā “dzīvajā”. Ar “Kažką?!” mēs atgriežamies pie saviem pirmsākumiem, tai pat laikā pāršķirot jaunu lappusi savā dekādi garajā karjerā,” stāsta Vee.

Pēc vairākiem gadiem dažādu ierakstu kompāniju paspārnē "Skamp" nolēmuši iet paši savu ceļu, izveidojot neatkarīgo izdevniecību Tabami. Grupa tikko atklājusi savu jauno interaktīvo mājas lapu www.skamp.lt, kurā pieejams viss, ko mūsdienās sniedz jauno mēdiju iespējas – blogi jeb interneta dienasgrāmata un Skamp TV – interneta televīzija, kurā apskatāmi pašu veidoti dziesmu videoklipi, sižeti no koncertu aizkulisēm un, iespējams, pats interesantākais – katru pirmdienu pl. 21 tiešraidē iespējams vērot grupas dzīvo ierakstu un “jam” sesijas.

“Singlu tirgus jau ir miris un arī CD albumu tirgus lēnām mirst, tāpēc jauno albumu mēs vispirms izdevām digitāli savā mājas lapā un pēc mēneša sekos limitēta CD tirāža,” stāsta Ērika. “Esam kļuvuši par pirmo grupu Lietuvā, kas izmanto interneta tiešraides. Tās regulāri skatās mūsu draugi un fani no Latvijas, Igaunijas, Bulgārijas, Īrijas, Lielbritānijas, ASV, Vācijas un, protams, Lietuvas.”

"Skamp"albumi pārdoti 100 000 eksemplāros. Grupa divus gadus pēc kārtas nominēta MTV Eiropas mūzikas balvai kā Labākā Baltijas grupa.

Ar jauno albumu “Kažką?!”, ko grupa dēvē par vienu no saviem labākajiem ierakstiem, Skamp ir apņēmības pilni atgūt savu veco un iekarot jaunu fanu sirdis Latvijā.

Koncerta sākums: 11.decembrī pl. 20. Norises vieta: City Jazz Club, Ģertrūdes ielā 34, Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

AUDIO

Noklausies lietuviešu "Skamp" dziesmu "Always Too Much"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja