Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Baha festivālā uzstāsies spāņu senās mūzikas ansamblis La Galanía

16. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla ietvaros trešdien, 9. novembrī, plkst. 19 Mazajā ģildē koncertu sniegs izcilais spāņu senās mūzikas ansamblis La Galanía ar romantisku temperamentīgu programmu

La Galanía un apburošais soprāns Rakvela Andvesa (Raquel Andueza) klausītājiem programmā piedāvās lirisku un temperamentīgu 17. gadsimta spāņu un itāļu mūziku.

2010. gadā Rakvelas Andvesas un Hesusa Fernandeza Baenas ( Jesús Fernández Baena) dibinātais ansamblis La Galanía strauji iekarojis nozīmīgu vietu Spānijas muzikālajā dzīvē.  Ansamblis specializējies 17. un 18. gadsimta baroka mūzikas atskaņošanā, un mākslinieku izpildījums vienmēr balstījies rūpīgos vēsturiskos pētījumos. Kolektīvs Rīgā ieradīsies trīs mūziķu sastāvā, un soprāna spožo skanējumu pavadīs baroka ģitāra un teorba. 

Kolektīva galvenā zvaigzne ir apbrīnojamais soprāns Rakvela Andvesa, kas ar izcilību absolvējusi Londonas Rātsnama Mūzikas un drāmas skolu un šobrīd regulāri uzstājas kopā ar slavenākajiem baroka ansambļiem pasaules ietekmīgākajās koncertzālēs un festivālos. Izteiksmīgā  un temperamentīgā, bet vienlaikus arī maigā un romantiskā dziedātāja vairākkārt piedalījusies seno operu uzvedumos.

Programmā Locura & Tormenti tiks atskaņota 17. gadsimta spāņu un itāļu komponistu mūzika, kas Latvijā līdz šim ir maz pazīstama.

16. novembrī koncertu sniegs jaunie, talantīgie mūziķi brālis un māsa Daumants Liepiņš (klavieres) un Madara Liepiņa (vijole).

19. novembrī pirmo reizi festivāla vēsturē uzstāsies Baha kamermūzikas festivāla koris, kuru vadīs daudzsološais amerikāņu diriģents Kristofers Volšs (Christopher Walsh), apvienojot koru Kamēr..., Sōla,  Ave Sol, Emīla Dārziņa jauktā kora dziedātājus.

24. novembrī koncertu sniegs spilgtais klaviermūzikas talants Georgijs Osokins.

30. novembrī muzicēs kolektīvs no Itālijas Musica Antiqua Roma, kuru vada izcilais vijolnieks Rikardo Minazi (Riccardo Minasi). 

Festivāla noslēgumā 13. decembrī būs iespēja dzirdēt Polijas baroka orķestri Arte dei Sounatori un divu klavesīnistu sniegumu – uzstāsies festivāla prezidente A. Kalnciema un viens no Polijas labākajiem klavesīnistiem Marcins Švjontkevičs (Marcin Świątkiewicz).

Biļetes uz 16. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla koncertiem pieejamas Biļešu paradīze kasēs un www.bilesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja