Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Berlīnē notiks Jēkaba Jančevska jaundarba Spārni, lielums, spēks pasaules pirmatskaņojums

Berlīnes koncertzālē 17. novembrī notiks Jēkaba Jančevska jaundarba Spārni, lielums, spēks pirmatskaņojums, ko izpildīs Rīgas kamerkoris Ave Sol, oratoriju koris Berliner Singakademie un Berlīnes koncertzāles simfoniskais orķestris Konzerthausorchester Berlin diriģenta Andra Veismaņa vadībā, informēja koncerta pārstāve Baiba Tilhena.

Jančevskis ir viens no savas paaudzes spilgtākajiem un klausītāju atzītākajiem komponistiem, kas radījis mūzikas darbus kora, simfoniskās, vokāli simfoniskās, kamermūzikas, kā arī teātra un kino mūzikas žanros. Jēkaba mūzikā ir emocionāli uzrunājošs vēstījums, bet darbiem allaž piemīt balanss starp emocionalitāti, spilgtu melodismu un kompozicionālu inteliģenci.

Par jaundarbu komponists pats saka: “Skaņdarbs Spārni, lielums un spēks ir stāsts par man personīgi tuvām tēmām - par cilvēka garīgo attīstību un saikni ar Visumu, par piederības apziņu, piedošanas spējām un mīlestību. Šis opuss interesants ar to, ka tas ir bilingvāls, proti, tas ar vienas valodas palīdzību nepaskaidro vai netulko otru, tieši pretēji - mērķis ir ļaut abām valodām papildināt vienai otru un vienotā mijiedarbē paust stāstu, it kā ignorējot šķietamās valodas barjeras un atšķirīgās pasaules. Skaņdarbā pievēršos ne tikai dažādajām valodas sfērām, bet arī akustiskajiem pretpoliem: telpiski distancētajam kamerkorim un uz skatuves esošajam jauktajam korim. Divas it kā atšķirīgas pasaules, bet ideja un stāsts viens.”

Autors skaņdarbā izmantojis arī akustiskos pretpolus: telpiski distancējot kamerkori Ave Sol, kas zālē tiks izvietos trīs ansambļos, pret jaukto kori, kas tiks izvietots uz skatuves.

Top komentāri

Tamāra
T
Lai skan un atskan!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja