Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Bēthovena gars un improvizācija. Reinis Zariņš, Vestards Šimkus un Endless Roar Ventspilī

20. jūnijā plkst. 19 Ventspils koncertzālē Latvija notiks koncerts Vasaras darbi. Tajā uzstāsies pianists Reinis Zariņš un pianists un komponists Vestards Šimkus, kurš uz skatuves kāps kopā ar muzikālo apvienību Endless Roar

"Daudznozīmīgais, mazliet nešpetnais nosaukums Vasaras darbi radies ne tikai kā vārdu spēle, bet arī kā pēdējo triju mēnešu rezumējums, ar visu nopietnību domājot par turpmāko un ar savaldību iztēlojoties, ko koncertzāles Latvija radošā komanda darītu, ja ne viss šis," saka Ventspils koncertzāles mākslinieciskais vadītājs Miks Magone.

"Ar Reini Zariņu mums ir "nenokārtoti rēķini", jo šogad paredzētā pirmā Klavieru diena Ventspilī nenotika," piebilst Miks Magone. Ventspilī Reinis Zariņš izpildīs skaņdarbus, ko, pianista vārdiem runājot, vieno "Bēthovena gars". Programmā līdzās Ludviga van Bēthovena opusiem skanēs Riharda Vāgnera, Džona Koriljano un Frederika Ževska mūzika.

"Pirms pāris gadiem saksofonista Arvīda Kazlauska ierādītais kopīgais demoieraksts ar Vestardu Šimku mani atstāja mēmu. Kā svaigs, dzestrs malks gaisa Latvijas mūzikas klausītāja pieredzē un, nešaubos, pašu mūziķu radošajā ikdienā tāpat. Nepiedodami, ka šāda performance publikas priekšā vēl nav notikusi!" uzsver Miks Magone.

Vestards Šimkus un apvienība Endless Roar, kurā muzicē Arvīds Kazlausks, Džekins Pusons un Staņislavs Judins, sadarbību sāka 2017. gadā, lai, kopīgi improvizējot un iedvesmojoties cits no cita, meklētu jaunas krāsas savā daiļradē. Uzstāšanās Ventspilī būs četru mūziķu pirmais publiskais koncerts. Performancē improvizētajam materiālam reālajā laikā "atsauksies" video vizualizācijas, kuru autors ir mākslinieks Mārtiņš Dāboliņš.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu paradīzes tīklā, tās maksā 20–30 eiro.

Top komentāri

Itamars Toledano
Ja par Zariņu un Šimkusu kaut kur kas dzirdēts, tad par šo mīklaino Eņgdēles Rori gan nekas nav zināms. Būs gluži kā PSRS laikos, kad kolhozus sauca ZNAMJA IĻJIČA, KOMUNIŠČAJA POBEDA vai PUĶ KOMUŅIZMA, un latviešu vārdi un nosaukumi bija TABU!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja