Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Bezmaksas koncertā uzstāsies japāņu vadaiko bundzinieks Ičitaro

Savu vienīgo koncertu Latvijā japāņu vadaiko bundzinieks Ičitaro, kurš savā mūzikā apvieno senās japāņu tradīcijas ar mūsdienu mūzikas stiliem un redzējumu, sniegs 26.septembrī Lielajā ģildē plkst. 19. Ieeja koncertā ir ar bezmaksas ieejas kartēm, kuras varēs saņemt Lielās Ģildes kasēs 24.septembrī no plkst. 17 līdz plkst. 19 un stundu pirms koncerta sākuma - ziņo Japānas vēstniecība Latvijā.

Koncertā Ičitaro spēlēs gan paša komponētu mūziku, gan japāņu tradicionālo mūziku. Savā daiļradē Ičitaro apvieno japāņu tradicionālās mūzikas pamatus ar džeza un roka ritmiem, kā arī korejiešu bungu mākslas tradīciju. Daudzveidīgās dažāda lieluma un pielietojuma bungas un 20 gadus ilgā vadaiko bundzinieka pieredze ļauj mūziķim radīt ne vien varenu dārdoņu, bet arī smalkas un trauslas skaņas, ko raksturo japāņu sakāmvārds "klusums pirms vētras" - Japānas vēstniecības kultūras un informācijas nodaļas pārstāve Elīze Spridzāne.

Ičitaro dzimis Kuvanā - mazā Japānas pilsētiņā Mie prefektūrā. 1990. gadā viņš piebiedrojās slavenajai japāņu bundzinieku grupai "Ondekodza" un nākamos trīs gadus tās sastāvā sniedzis vairāk nekā 500 koncertus Amerikas Savienotajās Valstīs, četrus no tiem – prestižajā Karnegī zālē Ņujorkā. Pirms savas solo karjeras uzsākšanas 2004.gadā, Ičitaro paspējis sniegt vairāk kā 2000 priekšnesumu "Ondekodza" sastāvā visā pasaulē. 2008.gadā Ičitaro uzstājās Igaunijas Sumo čempionāta atklāšanas ceremonijā Rakverē, kā arī citviet Igaunijā, tostarp arī kā viesmākslinieks 2009.gada Igaunijas Dziesmu svētkos. Latvijas koncerts ietilpst Ičitaro 2010.gada Ziemeļeiropas koncertturnejā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja