Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Bjorkas dziesmai Wanderlust unikāls 3D video

Slavenā īslandiešu dziedātāja Bjorka sava pēdējā albuma „Volta“ jaunākajam singlam “Wanderlust“ ir radījusi unikālu 3D videoklipu. Video, kur filigrāni veidotas lelles un animācija saplūst kopā ar dziesmas “Wanderlust” melodiju, gandrīz veidojot optisku un audiālu ilūziju, jau piesaistījis daudzu skatītāju uzmanību. Klipa uzņemšanai tika speciāli radītas 3D videokameras.Video klipa pirmizrāde notika Longailendas pilsētā, ASV - Deitch Projects galerijā. 2D versijā to var noskatīties šeit: Wanderlust video (YouTube.com)

Intervijā laikrakstam The New York Times Bjorka atzinusi, ka, viņasprāt, katrā albumā esot viena dziesma, kura ir kā maza daļa sirds, un albumā Volta šī dziesma viņai esot Wanderlust.
Video mākslinieciskie autori ir Jesaja Saksons (Isaiah Saxon) un Šons Helfrišs (Sean Hellfritsch) no kompānijas Encyclopedia Pictura, San Francisko. Videoklips ir filmēts stereoskopiskā 3-D formātā. Tā filmēšana ilga vairāk nekā 9 mēnešus un tika iztērēti apmēram 100’000 ASV dolāru.
Klipa autori stāsta: „2006. gada maijā mums piezvanīja Bjork un piedāvāja uztaisīt klipu. Mēs sākām darboties kā apsētsti - devāmies pie dabas un burtiski smēlāmies iedvesmu idejām. Īpaši mūsu uzmanību piesaistīja sēnes. Došanās dabā darīja mūs nemierīgus. Es īsti nemāku izteikt vārdos šī veida pieredzi, jo emocijas nav tulkojamas vārdos.“
Bjorka arī atklājusi, ka klipam piešķirtais budžets nav bijis pietiekami liels, taču cilvēki tik un tā mēnešiem turpinājuši strādāt. Turklāt mākslinieciskie autori esot izveidojuši paši savu 3D kameru.


Bjorka uzstāsies arī Rīgā — 16. jūlijā Arēnā Rīga. Koncerts Latvijā būs daļa no Bjorkas pusotru gadu ilgās turnejas, kas seko viņas jaunākā albuma Volta (2007) iznākšanai.

Biļetes pieejamas visās "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās, "Statoil" degvielas uzpildes stacijās, kā arī internetā - www.bilesuserviss.lv. Stāvvietas un sēdvietas – 36 līdz 71 Ls. Pieejamas arī VIP biļetes - 130 Ls (sēdvietas atsevišķā ložā, VIP ieeja, uzkodas un welcome drink, terase smēķētājiem un pārsteiguma dāvana).
Īpaši jāpiemin, ka no katras pārdotās koncerta biļetes 1 EUR tiek ziedots UNICEF labdarības akcijai bērniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja