Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Cosmos koncertē starptautiskā a capella festivālā Zviedrijā

Latvijas a cappella grupa „Cosmos“ no 11.līdz 14. septembrim piedalās pirmajā starptautiskā a cappella festivālā „The Real A Capella Festival“, kas notiek Zviedrijā, informē grupas pārstāvis Kristaps Šoriņš. Grupu piedalīties festivālā uzaicinājuši festivāla organizētāji – viena no pasaulē pazīstamākajām un atzītākajām a cappella grupām „The Real Group“ no Zviedrijas.

Lai gan uzaicinājumu uzstāties festivāla koncertos saņēmušas tikai a capella grupas no Skandināvijas, „Cosmos“ gadījumā izdarīts izņēmums. Festivāla rīkotāji augstu novērtē „Cosmos“ unikalitāti pasaules kontekstā, kad a capella grupa ir viena no populārākajām grupām savā valstī.

„ Radošiem pārsteigumiem ir nepieciešami plaši apvāršņi, tad nu izmantojam katru iespēju satikties ar sava žanra profesionāļiem“, stāsta „Cosmos“ kontrtenors Jānis Šipkēvics. „Festivāls nav tikai koncertēšana, bet tajā laikā notiek arī meistarklases, kas dod mums iespēju uzzināt jaunākās tendences un profesionāli pilnveidoties. Un, protams, tā varam parādīt sevi plašākai pasaulei.“

„Cosmos“ uzstāsies festivāla atklāšanas koncertā 11.septembrī, kā arī vadīs semināru par sava pēdējā ieraksta māksliniecisko un tehnisko procesu. Kā vēl viens seminārs, kurā piedalīsies grupas dalībnieki ir par mūzikas biznesu, kur „Cosmos“ dalīsies savā pieredzē kā a cappella grupa var kļūt par vienu no populārākajām grupām savā valstī. Grupai paredzēta uzstāšanās arī Zviedrijas TV4 rīta programmā 11.septembra rītā.

„Pirmo reizi mēs kopā ar „The Real Group“ koncertējām Dzintaru koncertzālē 2005.gada augustā un kopš tā laika uzturam sakarus. Grupas pārstāvji kopā ar festivāla rīkotājiem viesojās Rīgā, apmeklējot „Cosmos“ koncertu Nacionālajā Operā. Mēs viņiem uzdāvinājām arī savu jauno albumu „Turbulence“, par kuru viens no „The Real Group“ dziedātājiem, Peder Karlson, izteicās: „Tas ir milzīgs ieguldījums vokālās mūzikas vēsturē!“ („It is a major contribution to the history of vocal music“), informē „Cosmos“ pārstāvis Kristaps Šoriņš.

Festivālā uzstāsies vēl piecas grupas – „Rajaton“ no Somijas, „Vocal Line“ no Dānijas, „Pust“ no Norvēģijas un zviedru grupas „Vocal Six“ un „Kongero“. Festivāla saimnieki uzskata, ka šie mākslinieki katrs savā veidā sniedz būtisku ieguldījumu a capella mūzikas attīstībā. Šīs ir gupas un „Cosmos“ uzstāsies koncertā, bet uz festivāla laikā organizētajām lekcijām un meistarklasēm, organizētājām par patīkamu pārsteigumu, ir pieteikušās vairāk a cappella grupas kā gaidīts no visas pasaules.

Festivāla mērķauditorija ir mūzikas topošie un esošie profesionāļi, a capella fani un klausītāji no visas pasaules. Četrās festivāla dienās notiks koncerti, meistarklases, lekcijas un semināri, kas ļaus vokālajiem ansambļiem, solistiem, koru vadītājiem un koriem papildināt savas prasmes un celt vokālās profesionalitātes līmeni. Vairāk informācijas par festivālu: www.therealfestival.com .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja