Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dailes teātrī notiks koncertuzvedums Ziedonis. Lācis. Vīrieši.

Dailes teātrī 18. jūnija un 19. jūnija koncertos tiks atskaņotas albumā Ziedonis. Lācis. Vīrieši. iekļautās dziesmas, kuras ir speciāli rakstītas katram izpildītājam. Koncertos piedalīsies Latvijā labi zināmi dziedātāji, aktieri un mūziķi - Intars Busulis, Jānis Šipkēvics, Artūrs Skrastiņš, Kaspars Znotiņš un Andris Keišs.

Komponists Kārlis Lācis Ziedoņa vīriešiem licis runāt atklāti, vienlaikus saglabājot sajūtu, ka tas viss var būt arī blefs. Koncertuzveduma scenogrāfs un režisors ir Reinis Suhanovs, ar kuru kopā saturu radīja aktieri - Artūrs Skrastiņš, Kaspars Znotiņš un Andris Keišs. Horeogrāfiju veidoja Elīna Gediņa. Koncertā piedalīsies īpaši pārsteiguma viesi. 

"Visiem uzrunātajiem mūziķiem, dziedātājiem, aktieriem, ideja uzreiz aizrāva un tā izveidojās tāds mīlestības projekts, kas mūs visus apvieno kopīgā mīlestībā pret mūsu darbu un pats galvenais, savstarpējs prieks par kopā būšanu un kopā darbošanos. Tas nebūtu iespējams bez šī galvenā "Ziedoņa faktora", tas ir veids, kā mēs kopā virzāmies un gūstam baudu no procesa," skaidro Kārlis Lācis. 

Ar Rietumu bankas un tās dibinātā labdarības fonda Nākotnes atbalsta fondu atbalstu, sadarbībā ar Latvijas Ārstu biedrību un Latvijas Sarkano krustu uz koncertuzvedumiem tika aicināti arī ārsti un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri nenogurstoši strādāja visu pandēmijas laiku un dara to joprojām; kā arī brīvprātīgie, kuri palīdzēja darbā ar Ukrainas bēgļiem Latvijā.

Ziedonis. Lācis. Vīrieši. piedalās mūziķi Jānis Stafeckis – kontrabass, Artūrs Noviks – akordeons, Māris Jēkabsons – pūšamie instrumenti, Kaspars Grigalis un Ainis Zavackis – sitamie instrumenti, Kaspars Zemītis – ģitāra un Kārlis Lācis - taustiņinstrumenti.  

2013. gadā izdots albums Ziedonis.Lācis.Sievietes., kur Ziedonis un Lācis deva iespēju uz skatuves saskarties un pieskarties sievietēm, kuras citādi varētu arī nesatikties. Uzvedumā piedalījās Rēzija Kalniņa,  Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Dārta Danēviča, Ērika Eglija, Inese Kučinska, Agnese Jēkabsone, Aija Andrejeva, Aija Vītoliņa, Jolanta Strikaite, Dita Lūriņa.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja