Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Decembrī izskanēs pianista Reiņa Zariņa koncerti Adventa gaismā

Šī gada decembrī pianists Reinis Zariņš aicina uz Adventa laika koncertiem Adventa gaismā. Koncerti izskanēs 3. decembrī Ola Foundation mūzikas salonā Rīgā, 7. decembrī Ventspils Pārventas bibliotēkā un 10. decembrī koncertzālē Zinta, informēja koncerta rīkotāji.

Koncertu programmā izskanēs Andreja Selicka, Georga Pelēča, Džeimsa Makmilana, Johana Sebastiāna Baha, Sezāra Franka u.c. komponistu skaņdarbi.

Par šo programmu Reinis Zariņš saka: "Adventa laiks ik gadu mūs mudina caurskatīt pašiem sevi - ko mēs gaidām, uz ko ceram. Vislielākās cerības avots un piepildījums ir ieausts vēsturiskajos notikumos, kurus pieņemts saukt par Ziemassvētkiem. Taču cerība cer uz to, kas vēl nav piepildījies, un tieši šis nepilnīgais stāvoklis mums ir tik pazīstams - mēs gaidām gaismu, atmodu, glābšanu, progresu, taču pagaidām tas viss paliek vien cerams, nevis redzams. Cerība nemirst, bet tās piepildījums no mums arvien izmūk. Šo divējādību es arī esmu centies notvert šajā Adventa programmā - te ir ticība un šaubas, te ir skatīšana gara acīm un nekā neredzēšana miesas acīm, te ir cerība par cilvēka stāvokli un skumjas par cilvēka stāvokli.

Bez tam koncertprogrammas divas daļas esmu nodalījis arī tādējādi, ka pirmajā esmu kopā licis darbus, kuriem raksturīgs tautasdziesmas meloss - gan rietumniecisks un latvisks, gan arābisks un rumānisks, savukārt, otrajā daļā kā kopsaucēju varētu minēt tā saucamo "mākslas mūziku", pretstatā tautas mūzikai. Šis nodalījums gan ir nosacīts, jo visi iekļautie autori ir "mākslas mūzikas" radītāji. Atsevišķi jāatzīmē Georga Pelēča ar Ziemassvētkiem saistītie apjomīgie darbi, kuri ierāmēs koncerta pirmo daļu; savukārt, otro daļu esmu izvēlējies noslēgt ar neparasti spēcīgo Sezāra Franka opusu Prelūdija, Korālis un Fūga, kurš ietver visas augstākminētās divējādības."

Reinis Zariņš ir viens no Latvijas ievērojamākajiem talantiem, dziļi pārdomātu interpretāciju meistars, spožs solists un prasmīgs kamermūziķis, konceptuālu starpmākslu projektu autors. Patiesums un skaistums - šīs vērtības koncertpianists meklē mūzikā, kuru izvēlas, interpretācijās, kuras veido, un sadarbībās ar citiem.

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un vietnē www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja