Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Desmit dienu Pērnavas Mūzikas festivālā kopā ar Nēmi, Pāvo un Kristjanu Jervi

12. jūlijā tiks atklāts XIII Pērnavas Mūzikas festivāls, ko Igaunijas kūrortpilsētā ik vasaru rīko Jervi diriģentu dinastija – arī šoreiz koncerti un meistarklases notiks diriģēšanas patriarha Nēmes Jervi un viņa dēlu Pāvo un Kristjana Jervi vadībā

Silta un draudzīga ģimenes atmosfēra valda visos festivāla notikumos, kuros jaunie mūziķi sadarbojas ar ievērojamiem pasaules līmeņa māksliniekiem. Festivāls turpināsies desmit dienu un pulcēs vairāk nekā divus simtus viesmūziķu.

Atklāšanas koncertā 12. jūlijā Pērnavas koncertzālē uzstāsies kamerorķestris Sinfonietta Rīga, ko diriģēs maestro Nēme Jervi. XVIII gadsimta Vīnes mūzikai veltītajā programmā iemirdzēsies Volfganga Amadeja Mocarta Divertisments Remažorā Nr. 17 un Jozefa Haidna 45. jeb Atvadu simfonija.

Diriģenta Pāvo Jervi vadībā notiks četri Igaunijas Festivāla orķestra koncerti (15., 16., 20. un 21. jūlijā), kuros piedalīsies altists Pinhass Cukermans, čelliste Amanda Forsaita, obojists Fransuā Lelē, pianists Fazils Sajs un soprāns Mirjama Mesaka. Igaunijas Festivāla orķestris pirmatskaņos igauņu komponista Jiri Reinveres opusu On the Ship of Fools, orķestra koncertos skanēs arī Riharda Štrausa, Hektora Berlioza, Maksa Bruha, Igora Stravinska, Albāna Berga, Pētera Čaikovska un Ludviga van Bēthovena darbi.

Igaunijas Festivāla orķestrī Pāvo Jervi ir sapulcējis savus domubiedrus no dažādiem Eiropas kolektīviem un labākos igauņu mūziķus. Daudzpusīgais, enerģiskais diriģents un komponists Kristjans Jervi 14. jūlijā uzstāsies kopā ar paša izloloto Baltijas jūras filharmonijas orķestri: programmā Babylon Berlin Live mākslinieki pārkāps pāri akadēmiskās mūzikas robežām un uzburs Veimāras republikas pēdējo gadu gaisotni. Viņi izpildīs Toma Tikvera, Džonija Klimeka un Kristjana Jervi oriģinālkompozīcijas, kas skan populārajā seriālā Bābele Berlīne.

Viena no svarīgākajām Pērnavas Mūzikas festivāla iniciatīvām ir darbs ar jaunajiem diriģentiem un instrumentālistiem, kuri piedalās Nēmes, Pāvo un Kristjana Jervi un citu pieredzes bagāto mūziķu vadītajās meistarklasēs. Viena no pasniedzējām stīgu instrumentu grupā būs latviešu vijolniece Eva Bindere, kura jau vairākus gadus spēlē Igaunijas Festivāla orķestrī.

Meistarklašu dalībnieki un mācībspēki būs dzirdami koncertos 13., 17. un 19. jūlijā. Jaunie mūziķi uzstāsies kopā ar izcilo vijolnieku, Igaunijas Festivāla orķestra koncertmeistaru Florianu Dondereru, spožo klarnetistu Metjū Hantu un talantīgo čellistu Teodoru Sinku. Kā ierasts, notiks arī kamermūzikas vakari, vienā no tiem pianiste Džana Dzuo, kurā ir pazīstama arī kā Dzī Dzī, kopā ar Igaunijas Festivāla orķestra mūziķiem atskaņos Sergeja Rahmaņinova un Eimijas Bīčas darbus (17. jūlijā).

Festivāla koncerti tiešraidē būs skatāmi bez maksas digitālajā platformā parnumusicfestival.tv.

Informācija: parnumusicfestival.ee

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja