Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Detlefs izkāpj no skapja

No 12.aprīļa sākusies grupas "Detlef Zoo" koncerttūre


Pēc pāris gadu pārtraukuma koncertēt atsāk mūziķis Detlefs jeb Uldis Dirnēns un grupa Detlef Zoo. Decembrī iznāca viņu albums Skapī, savukārt šis pavasaris iesākās ar jauna videoklipa filmēšanu, tūlīt sāksies koncerttūre pa visu Latviju.

Būs jaunā mūzika


Lai arī kā gribētos dzirdēt stāstu par Cēsu specifiskajām īpašībām, kādēļ tieši tur sāks tūri grupa Detlef Zoo, kuras mājvieta ir Rīga, taču saknes meklējamas Liepājā - nekā. "Tā ir vienkārša sakritība," atzīst Uldis. Koncerttūre īpaši gara nebūšot, pēc koncertiem Jēkabpilī, Cesvainē, Jelgavā, Aizkrauklē, Rīgā un Talsos 3.maijā tā noslēgsies ar grandiozu koncertu Liepājā, klubā Fountaine. Noslēguma koncerts TV6 būs skatāms apmēram divas nedēļas vēlāk. Kādēļ lielākais koncerts nenotiks Rīgā? Apsvērumi ir pavisam vienkārši - ja Rīgā būtu kāds mūzikas klubs, kas līdzinātos Luija Fontēna lolojumam Liepājā, varētu apsvērt iespēju koncerttūri noslēgt galvaspilsētā. Tā kā šādas iestādes pagaidām nav, rīdzinieki Detlef Zoo varēs dzirdēt Latvijas Mūzikas akadēmijas Studentu klubā.

Koncerttūrē būs dzirdamas dziesmas no jaunā albuma, tostarp grupas cienītāju iemīļotās So Cold, Skapī un Love Town. Taču īpaši nevajagot cerēt uz kompozīcijām no iepriekšējā albuma Tu izliecies par sevi. Kā ironizē Detlef Zoo ģitārists Kaspars Ansons: "Vecos gabalus spēlēsim tikai, ja kārtīgi plaukšķinās." Puiši arī paskaidro, kādēļ laikā starp abiem albumiem grupas sastāvs ir pamatīgi izmainījies un tagadējiem grupas dalībniekiem vecās dziesmas būtu jāmācās no jauna.

Lielbritānijas iekarotāji


Izrādās, jaunais albums Skapī tapis samērā ilgā laikā - tā veidošana jeb "muļļāšana", kā saka Kaspars, aizņēmusi divus gadus. Taču ne jau radošās mokas vien bijušas pie vainas - albums tika ierakstīts Londonā, pie tā strādājis producents Endijs Džils. Lai arī Latvijā šis vārds neko daudz neizsaka, tomēr Lielbritānijā Džils esot ļoti pazīstams, apgalvo puiši. Kā producents viņš strādājis arī ar Red Hot Chilli Peppers un Futureheads, savu mūziķa talantu viņš joprojām izpauž pankroka grupā Gang of Four. Sagatavojot Detlef Zoo jauno albumu, sadarbība ar slaveno producentu kļuvusi tik cieša, ka viņš kļuvis gan par mūzikas, gan tekstu līdzautoru.

"Nevarējām izšķirties starp Liepāju un Londonu," tā ierakstu vietas izvēli smejoties skaidro Kaspars. Uldis Dirnēns jau nopietnāk paskaidro, ka bijusi iespēja izvēlēties valsti, kurā ierakstīt albumu - Latvijas producentu darbs viņus īsti nav apmierinājis, tādēļ kopā ar menedžmenta kompāniju MicRec PM sākuši lūkoties apkārt. Viena no alternatīvām, ko bieži izmanto Latvijas mūziķi, bijusi Skandināvija, taču Apvienotā Karaliste Detleff Zoo dalībniekiem bijusi emocionāli tuvāka. Britpopa ietekmes gan mūziķiem "piesiet" nevajagot - viņuprāt, galvenais iemesls bijis, ka rokmūzika nāk no Anglijas. Paši savu mūziku viņi dēvē par smagāku popu.

Anglijā tapis arī videoklips dziesmai Love Town - tas filmēts Mančestrā. Klips pilnībā bijis pašu gara darbs. Izvēlē par labu Mančestrai, protams, bijusi loma, ko šī pilsēta spēlējusi rokmūzikas vēsturē. Vēl viens iemesls doties citur, bijusi vēlme pilnīgi atslēgties un nedēļu visiem kopā domāt tikai par klipu. "Paši filmējām un montējām," stāsta Uldis, pieredze šajā jomā puišiem jau esot bijusi. "Kāda jēga kādam šeit uz vietas Latvijā samaksāt to pašu summu, ko mēs izdevām, uzturoties Mančestrā, un dabūt apmēram tādu pašu rezultātu?" retoriski pajautā Kaspars. Pašam viņam gan šī pilsēta esot likusies nedaudz par smagu.

Nesen tapis arī klips dziesmai So Cold, to uzfilmējis amerikānis Fedijs Polania. Patlaban Detlef Zoo aktuālākais projekts - disku Skapī ierakstīt angļu valodā. "Gribam mēģināt sākt spēlēt ārpus Latvijas," savus sapņus atklāj mūziķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja