Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Disko pieaugušiem cilvēkiem. Ļaujieties eiforijai uz deju grīdas kopā ar Kailiju Minogu

Piektdien, 6. novembrī, austrāliešu popzvaigzne Kailija Minoga izdos savu piecpadsmito albumu, kuram devusi lakonisku un izsmeļošu nosaukumu Disco

Jaunajās dziesmās Kailija Minoga ir pievērsusies diskomūzikas evolūcijai no 70. gadiem līdz mūsdienām. Iepriekš dziedātāja veiksmīgi reanimēja šo žanru albumos Light Years (2000) un Fever (2001), kas palīdzēja viņai atgriezties popkultūras Olimpā. Arī šoreiz mākslinieces iedvesmas avotu spektrs ir bijis plašs. "Mani iedvesmoja Prinsa kinomūzikls un albums Purple Rain (1984), kaut gan tas nav gluži disko. Jaunībā es ar draudzeni neskaitāmas reizes gāju skatīties šo filmu – kinoteātrī mēs spiedzām un raudājām," atceras Kailija. Runājot par jauno albumu, viņa piemin arī Donnu Sameri un Ņujorkas kluba Studio 54 estētiku.

Disco ieraksta procesā savus līdzautorus un producentus Kailija aicinājusi klausīties gan lielisko amerikāņu grupu Earth, Wind & Fire, gan bezrūpīgo franču duetu Ottawan, kas bieži pārkāpis gaumes robežas.

Lai turpinātu darbu karantīnas laikā, pavasarī Kailija bija spiesta pašas spēkiem ierīkot nelielu studiju savā Londonas dzīvoklī. "Es nodomāju: ja vienpadsmit gadu veci tīņi spēj ierakstīt dziesmas guļamistabā, varbūt es arī tikšu ar to galā," smejas dziedātāja, kurai nācās apgūt tādas programmas kā GarageBand un Logic. "Tagad neatliek nekas cits kā rīkot diskotēku savā virtuvē, tāpēc katram ir jārada sava pasaule, kurā patverties. Kad manās mājās tika piegādāts viss nepieciešamais aprīkojums, kad atvēru kasti ar mikrofonu Brauner VMX, jutos patīkami satraukta. Uzreiz ieslēdzās mans loģiski racionālais prāts, un es sāku pārvietot mēbeles, segas un apģērbu pakaramos tā, lai uzlabotu akustiskos apstākļus istabā," stāsta Kailija.

Viņa ātri iemācījusies ierakstīt savas vokālās partijas un sūtījusi šos failus producentiem. "Dažus sadarbības partnerus pazīstu tikai virtuāli un divās dimensijās, no jostasvietas uz augšu," Zoom platformā notikušo komunikāciju ironiski raksturo mūziķe.

Sava jaunā priekpilnā albuma materiālu viņa uzskata par deju mūziku pieaugušiem cilvēkiem, tomēr atgādina, ka diskoritmos bieži vien tiek ietērpti visai dramatiski un sāpīgi pārdzīvojumi. "Labākā diskomūzika, ko pazīstam, patiesībā ir skumja, tikai noformējums ir košs – spīguļi un krāsainas gaismas. Diskomūzikas saknes ir meklējamas nepieciešamībā un alkās atrast telpu, kurā var ļauties pašizpausmei. Tā ir telpa, kura katrs var būt tāds, kāds viņš ir, neizjūtot nosodījumu. Vienlaikus tā ir arī telpa, kurā cilvēks var pārvērsties par kādu citu. Katrs var atrast to, kas viņam ir tuvāks," secina dziedātāja.

Sestdien, 7. novembrī, tiešsaistē būs skatāms Kailijas Minogas speciāli sagatavotais piecdesmit minūšu šovs Infinite Disco, kurā viņa izpildīs albuma Disco dziesmas un dažus no saviem klasiskajiem hitiem. Kailija to iecerējusi kā ceļojumu paralēlajā realitātē – klausītāji varēs aizmirst par izolēšanos un ļauties eiforijas pilnam piedzīvojumam uz virtuālās deju grīdas, kur valdīs dīvas uzburtā kopības atmosfēra. Priekšnesums tiks straumēts vienu reizi noteiktā laikā sestdienas vakarā un vēlāk nebūs pieejams. Biļetes maksā 17,50 eiro, tās var iegādāties šeit.         

Informācija: www.kylie.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja