Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Draudzīgā cīņā par Imanta Kokara balvu

Ikviens var vērot 1. Starptautisko koru konkursu Rīga dzied

Pirmajā Starptautiskajā koru konkursā Rīga dzied no 1. līdz 5. maijam piedalīsies kori no 11 pasaules valstīm, un tā galvenais notikums būs konkurss par Imanta Kokara balvu. Ikviens var bez maksas apmeklēt gan koru draudzības koncertus, gan konkursus un arī Imanta Kokara koru koncertu Saule pasaulei, uz kuru ielūgumus var saņemt Biļešu paradīzes kasēs. (Konkursa atklāšana un noslēgums gan domāti tikai dalībniekiem.) 

Konkursos Rīga dzied sacentīsies kori no Vācijas, Itālijas, Baltkrievijas, Somijas, Japānas, Norvēģijas, Krievijas, Slovēnijas, Zviedrijas un Turcijas. Konkursā spēkiem mērosies 31 koris, Latviju pārstāvēs pieci. Konkurss notiks koru grupu (bērnu, jauktie, viendabīgie), kā arī sakrālās mūzikas un folkloras kategorijās Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā, Sv. Pētera baznīcā, bet draudzības koncerti – koncertzālē Ave sol un Sv. Pētera baznīcā. Cīņa par Imanta Kokara kora balvu notiks LU Lielajā aulā 4. maijā plkst. 15. 
Latvija jau divreiz ir nodrošinājusi izcilu uzņemšanu lieliem starptautiskiem koru pasākumiem – Pasaules koru olimpiādei 2014. gadā un 3. Eiropas koru olimpiādei, kā arī Nāciju Grand Prix Rīga 2017. Tagad tiks īstenots leģendārā diriģenta Imanta Kokara sapnis – Rīgas tradīciju kopainā iedibināt starptautisku koru sacensību. Imanta Kokara kora balva būs Starptautiskā koru konkursa Rīga dzied galvenais notikums un vienlaikus skanīgs piemineklis izcilajam latviešu diriģentam. Koru sniegumu vērtēs starptautiska žūrija. 

Konkursa mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags, kurš pats diriģēs noslēgumkoncertu, par konkursa ideju saka: "Sv. Pētera baznīcā, kur kori sacentīsies konkursā, glabājas gandrīz pustonnu smagais bronzas zvans, kas tika izliets un ieskandināts 2014. gadā, kad Rīgā vairāk nekā 27 000 dziedātāju, 460 koru no 73 pasaules valstīm pulcējās Pasaules koru olimpiādē. Uz zvana ir iegravēts teksts: "Kopā dziedāšana vieno tautas." Šis moto, ko spilgti apliecina organizācijas Interkultur pasākumi, raksturo to daudzo tūkstošu koru un dziedātāju pārliecību, kuri visā pasaulē satiekas koru konkursos un olimpiādēs, draudzīgā sacensībā daloties dziesmās un tradīcijās."

Skaists, sirsnīgs un iedvesmojošs notikums solās būt Imanta Kokara koru koncerts Saule pasaulei 2. maijā plkst. 19.30 vienā no maestro iemīļotākajām koncertvietām – LU Lielajā aulā. Savulaik Imanta Kokara vadītie izcilie kolektīvi – LU vīru koris Dziedonis un Rīgas kamerkoris Ave sol – savu pašreizējo diriģentu Ulda Kokara un Andra Veismaņa vadībā atskaņos gan kādreiz maestro iestudētos opusus, gan šodienas repertuāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja