Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Džeza dienas koncertā studentu bigbends muzicēs kopā ar amerikāņu džeza mūziķiem

Ceturtdien, 27. aprīlī, plkst. 18.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē izskanēs Starptautiskajai Džeza dienai veltīts koncerts, kurā kopā ar amerikāņu džeza mūziķiem Darenu Petitu un Krisu Līču muzicēs Dāvja Jurkas vadītais JVLMA, RDKS un JMRMV apvienotais bigbends.

"Koncertā spēlēsim vairākas Darena Petita kompozīcijas, kā arī aranžējumu Džimija Hendriksa skaņdarbam, kas bigbenda izpildījumā skan ļoti efektīgi un parāda, kāds dumpinieks savā garā patiesībā ir Darens," par gaidāmo koncertu stāsta bigbenda mākslinieciskais vadītājs Dāvis Jurka.

Darens Petits (Darren Pettit) ir mūzikas teorijas un kompozīcijas nodaļas asociētais profesors Nebraskas universitātē Omahā, kā arī saksofonists, kurš daudzus gadus piedalījies koncertturnejās kopā ar dažādiem Amerikas bigbendiem. Savukārt otrais koncerta īpašais viesis Kriss Līčs (Chris Leach/Christopher Leach) ir pianists, trombonists un pedagogs, kā arī Omahas universitātes doktorantūras students, uzstājies kopā ar tādām slavenībām kā Ērnijs Vatts (Ernie Watts), Skots Vitfīlds (Scott Whitfield), Džekija Allena (Jackie Allen).

Apvienotais JVLMA un Rīgas Doma kora skolas (RDKS) bigbends izveidots 2018. gada janvārī, un tā vadītājs ir saksofonists un komponists Dāvis Jurka. Kopš 2022. gada bigbendā muzicē arī Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas (JMRMV) audzēkņi. Kolektīvs koncertējis kopā ar tādiem viessolistiem kā Pīts Medsens (Pete Madsen), Dereks Fokss (Derrick Fox), Jāks Soārs (Jaak Sooäär), Grančesko Gaiana (Francesco Guaiana), Daumants Kalniņš, Kristīne Prauliņa, Dārsijs Džeimss Ārgjū (Darcy James Argue), Dominiks Višņausks (Dominykas Vyšniauskas) un citiem. Par tradīciju kļuvusi jauno mūziķu dalība koncertā, kas veltīts Starptautiskajai džeza dienai 30. aprīlī. Kopš 2020. gada JVLMA, RDKS un JMRMV bigbends atskaņo jauno komponistu darbus Bigbenda kompozīciju konkursa Baltijas jaunajiem komponistiem pusfināla koncertā Baltijas jaunie komponisti – bigbendam. Kolektīvs piedalās arī JVLMA Mūsdienu mūzikas festivālā deciBels.

Mūzikas vidusskolu audzēkņiem un JVLMA studējošajiem, mācībspēkiem un darbiniekiem ieeja bezmaksas, bet citiem interesentiem biļetes ir pieejamas Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja